Stvari koje možemo napraviti da bi beauty rutina bila održivija

@upcirclebeauty

I u beauty industriji se sve veći naglasak stavlja na zaštitu okoliša – i kozmetički brendovi, ali i sami potrošači spremni su poduzeti sve što je potrebno kako bi se smanjio naš negativan utjecaj na okoliš. Iako se ponekad čini da je malen, svaki korak je bitan, a samim time su promjene koje radimo u vlastitoj beauty rutini pozitivna promjena u pravom smjeru. Ako ne znate odakle početi, donosimo nekoliko savjeta koje možete promijeniti u njezi tijela i samim time učiniti beauty rutinu održivijom.

Reciklirana pakiranja

Većina kozmetičkih proizvoda i dalje dolazi u plastičnim pakiranjima, no moguće je pronaći proizvode koji dolaze u eko-friendly pakiranjima. Jedan od proizvoda s kojima će šminkanje biti održivo je Soap Brows za savršene obrve – s njima ćete moći stvoriti precizan look, a istovremeno nećete doprinijeti dodatnom stvaranju plastike u prirodi jer njezina razgradnja može potrajati i do nevjerojatnih tisuću godina. Proizvod dolazi u pakiranju od aluminijskog lima koji se može ponovno koristiti ili reciklirati.

West Barn Co Soap Brows

Šamponi bez plastičnih pakiranja

Šampon, odnosno sapun u kamenu, savršeno je rješenje za sve one koji žele smanjiti uporabu plastike u svakodnevoj rutini. Osim što su eko-friendly, odlični su i za budžet jer jedan sapun u kamenu možete iskoristiti čak za do 80 pranja, za što, u prosjeku, trebaju tri pakiranja šampona. Sapun u kamenu s potpisom brenda My Haircare u potpunosti je napravljen od prirodnih sastojaka pa je oslobođen formula koje mogu isušiti kosu ili iziritirati vlasište.

održiva beauty rutina
My Haircare rescue my. hair

Održivi sastojci u formulama

Za brend Up Circle, predanost održivoj beauty rutini počinje od temelja, doslovno. Naime, ovaj brend koristi ostatke kave iz londonskih kafića te ih koristi u pilinzima za lice i tijelo, sapunima i serumima – na taj način im daje novi životni vijek i potpuno novu svrhu. Ambalaža je u potpunosti razgradiva, a svi su proizvodi veganski i cruelty-free.

održiva beauty rutina
UpCircle Beauty Coffee Face Scrub Citrus Blend

Upotreba razgradivih vlažnih maramica

Klasične vlažne maramice pripadaju skupini velikih zagađivača okoliša pa ih u nekim državama, kao što je Velika Britanija, do 2025. godine planiraju u potpunosti zabraniti. Međutim, brend Yes To dosjetio se odlične alternative i predstavio mekane i učinkovite maramice napravljene od kompostirane celuloze pa su u potpunosti biorazgradive. Osim toga, ne sadrže parabene i sulfate pa su, osim prema prirodi, maramice nježne i prema koži.

održiva beauty rutina
Yes To Cucumber Facial Wipes

Foto: Instagram, Beauty Bay

0