Jedna popularna frizura iz ‘90-ih ponovno će biti hit u 2022.

Dok su neki stilovi frizura poput curtain šiški i shaga trenutno dva najpopularnija stila, stiže nam i nešto novo – zanimljivo nazvana ‘octopus’ frizura. Možda ne zvuči toliko primamljivo kao ‘wolf cut’ koji dominira TikTokom posljednjih nekoliko mjeseci, ali nemojte ju još otpisati. Popularna ‘octopus’ frizura nije toliko neobična kao što na prvu možda zvuči. Naime, radi se o modernijoj verziji kultne ‘Rachel’ frizure iz 90-ih koju je proslavio lik Jennifer Aniston u seriji ‘Prijatelji’.

Ova frizura trenutno vlada internetom kao najnoviji trend, a možete ju vidjeti posvuda, pa tako i na Instagramu, Pinterestu i TikToku. Radi se o frizuri koja je vrlo popularna u Japanu i Koreji, a nedavno je stigla i na zapad kao moderna alternativa tradicionalno slojevitoj kosi.

‘Octopus’ frizura najbolje pristaje ravnoj i valovitoj kosi

Radi se o još jednoj verziji shaga s modernim zaokretom. ‘Octopus’ frizura je veoma teksturirana s kraćim slojevima na vrhu glave, ali uz zadržavanje bogatog volumena. S druge strane, duljine kose se stanjuju u donjoj polovici kose. Upravo zato je ova frizura dobila ime ‘octopus’ jer voluminozan vrh glave uz stanjene vrhove kose koji su uvinuti prema van, pomalo podsjeća na hobotnicu. Iako vas ti gornji slojevi mogu podsjećati i na fudbalerku, to nije sasvim isto. Prema stručnjacima, kod ‘octopus’ frizure, gornji i donji dio kose su mnogo više stopljeni nego kod fudbalerke koja je vidljivije nepovezana. Također, ‘octopus’ frizura najčešće uključuje duge ‘curtain’ šiške koje uokviruju lice i sežu do ispod ušiju, dok fudbalerka obično ima kraće šiške koje padaju do obrva.

Ako tražite laskavu frizuru na kratkoj do srednje dugoj kosi, ova frizura mogla bi biti za vas. Savršena je za nekoga tko uživa u volumenu i nestrukturiranoj kosi jer slojevi stvaraju puno volumena zbog čega kosa izgleda gušće iznutra, ostavljajući duljine mekima. No, imajte na umu da ova frizura zahtijeva svakodnevno oblikovanje pomoću proizvoda te okrugle četke ako želite da uvijek izgleda besprijekorno. Kad se radi o teksturi kose, ‘octopus’ frizura je najprikladnija za one s ravnom ili valovitom kosom. One s prirodno voluminoznim kovrčama mogle bi završiti s pretjerano nepovezanim i neurednim izgledom. Stoga je za njih bolje da izbjegavaju ovaj stil.

Foto: Instagram, Profimedia

0