5 razloga zašto vaša koža treba mandeličnu kiselinu

5 razloga zašto vaša koža treba
mandeličnu kiselinu

Objavu dijeli Desi (@desifare)

Posljednjih sezona, u središtu beauty trendova za njegu kože našle su se hidroksi kiseline. Iako su za mnoge od nas bile nov pojam unutar beauty svijeta i svakodnevne njege kože, hidroksi kiseline poznate su još od doba Kleopatre koja je svoje tijelo njegovala mliječnom kiselinom. Hidroksi kiseline u prirodnom obliku dio su našega svakodnevnog života: glikolna kiselina nalazi se u šećernoj trstiki, mliječnu možemo naći u kiselom mlijeku i soku rajčice, vinsku u grožđu i vinu, jabučnu u jabukama, limunsku u agrumima, salicilnu u crnom ribizlu, marelicama, kori vrbe i zimzelenim biljkama. Na našoj koži, hidroksi kiseline djeluju kao piling koji uklanja mrtva stanice tako što utječu na slabljenje njihovih veza, omogućuju kontrolirano odstranjivanje rožnatog sloja te potiču obnovu bazalnog sloja. Kao rezultat njihovog djelovanja ističe se ono čemu svi težimo u svojoj beauty rutini – zaglađena i ujednačena koža.

MANDELIČNA KISELINA – SVE O NOVOJ IT KISELINI KOJU MORATE ISPROBATI

Nakon brojnih hidroksi kiselina koje su posljednjih sezona preplavile beauty dućane, drogerije i ljekarne kao dio novih i inovativnih proizvoda za njegu kože, u središtu pažnje sada se našla mandelična kiselina – najnježnija među svima. Iako se o njoj dosad nije puno govorilo, novi proizvodi, trendovi i istraživanja pokazali su da je upravo mandelična kiselina ono što treba vašoj koži. Zašto? U nastavku donosimo pet razloga zbog kojih ćete ju već danas dodati u svoju svakodnevnu beauty rutinu.

Objavu dijeli Desi (@desifare)

RAZLOG BROJ JEDAN: MANDELIČNA KISELINA ZA NAJNJEŽNIJI PILING

Kao najnježnija među hidroksi kiselinama, ali još uvijek nevjerojatno učinkovita i moćna, mandelična kiselina savršeni je izbor za piling čak i one najosjetljivije kože. Kako su njezine molekule gotovo dva pute veće od molekula glikolinske kiseline, ona se sporije upija u koži i djeluje nježnije.

RAZLOG BROJ DVA: MANDELIČNA KISELINA KAO ODLIČAN IZBOR ZA KOŽU SKLONU AKNAMA

Akne i prištići rezultat su upalnih procesa na koži zbog čega ih želite  tretirati što je moguće nježnijim proizvodima kako ne biste izazvali dodatnu iritaciju kože i pojačali upalu agresivnim sastojcima. Nježna i s protuupalnim djelovanjem, mandelična kiselina još jednom će biti savršeni izbor.

RAZOG BROJ TRI: MANDELIČNA KISELINA ZA SJAJNI I UJEDNAČENI TEN

Neki dijelovi naše kože nerijetko proizvode višak pigmenta melanina što će na koži stvoriti neujednačeni ten – mrlje. Ako u cijelu jednadžbu dodate mandeličnu kiselinu koja sprječava proizvodnju viška melanina, lako ćete postići onaj željeni sjajni i ujednačeni ten.

RAZLOG BROJ ČETIRI: MANDELIČNA KISELINA ZA SMANJENJE CRVENILA I UPALA

Već smo spomenuli protuupalno djelovanje mandelične kiseline koje će biti odličan izbor ne samo za kožu sklonu aknama, već i za kožu sklonu crvenilo. Iznimno osjetljiva koža podložna iritaciji i crvenilu u mandeličnoj kiselini pronaći će savršeni sastojak koji će umiriti crvenilo i stvoriti ujednačeni ten.

RAZLOG BROJ PET: MANDELIČNA KISELINA ZA UKLANJANJE SUHE KOŽE

Osim kao izbor za kožu sklonu aknama i crvenilu, za mandeličnom kiselinom posegnut će i sv oni čija je koža suha i sklona perutanju. Kako bi uklonili suhe stanice s površine kože i spriječili njihovo daljnje nastajanje, u svoju svakodnevnu rutinu dodajte mandeličnu kiselinu. Zašto baš nju? Suha koža nerijetko je vrlo osjetljiva zbog čega vam treba istovremeno vrlo moćan i vrlo nježan sastojak koji će ukloniti suhe stanice, bez stvaranja iritacije kože – mandelična kiselina jedan je od rijetkih sastojaka koji će vašoj suhoj koži ponuditi upravo to.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori