Ovo su parfemi koji se sviđaju baš svima

Ovo su parfemi koji se sviđaju baš svima

Stotine tisuća mirisnih nota stvaraju raskošan i opojan svijet parfema. Svaka mirisna nota nosi svoj karakter i poseban miris koji će u nama, uvijek i bez iznimke, izazvati neku reakciju. I dok će nam neke mirisne note biti ugodne, a neke odbojne, druge će nam oživjeti uspomene i vratiti nas u neko drugo vrijeme i na neko drugo mjestu ili podsjetiti na dragu osobu čiji nam je miris ostao urezanu u sjećanju. Bez obzira u kojem mirisu ili parfemu govorili, svi oni nose nevjerojatnu moć koja će uvijek probuditi naše osjetilo i nikad neće proći nezapaženo.

Mirisni svijet parfema najčešće dijelimo na nekoliko različitih tipova koji opisuju one dominantne note u mirisnim koktelima. Drvenasti, puderasti, cvjetni, citrusni i slatki neki od najčešćih epiteta kojima ćemo opisati parfem i definirati vrstu mirisa koje volimo. Ipak, među stotinama tisuća parfema koje stvaraju različite kombinacije mirisnih note istaknulo se nekoliko vrlo posebnih parfema koji se, za razliku od velike većine, sviđaju baš svima.

PARFEMI KOJIMA NITKO NE MOŽE ODOLJETI

Istovremeno nevjerojatno jednostavni i jednako kompleksni, s ugodnim notama koje spajaju najbolje od svih mirisnih kategorija i među kojima će svatko prepoznati neki poznati i ugodni mirisi, nekoliko parfema osvojilo je svijet i tek rijetke ostavilo ravnodušnima. Od poznatih klasika koji su postali jedan od onih beauty proizvoda koji se prenosi s generacije na generaciju do modernih favorita koji vladaju svijetom parfema posljednjih godina do mirisnih noviteta koji su odmah nakon što su se pojavili na policama popularnih parfumerija, beauty dućana i drogerija oduševili većinu.

Koje se tajne kriju iza parfemi koji se sviđaju svima? Njihovi mirisi nikad nisu preintenzivni, ali su uvijek zamjetni. Nježne cvjetne note poput jasmina spajaju se s puderastim notama, a na kraju im se dodaje tek dašak intenzivnih drvenastih i svježih citrusnih nota. Prozračni i primjereni za svaku priliku, ovi mirisi krojeni su za svakoga.

Ako tražite novi miris za sebe ili mirisni poklon za dragu osobu, s dvanaest parfema koje smo izdvojili u nastavku ne možete pogriješiti jer se sviđaju (skoro) svima.

Elizabeth & James Nirvana White

Dyptique Eau De Sens

Calvin Klein Eternity

Le Labo Santal 33

Marc Jacobs Daisy

Chanel Gabrielle

Dior J’Adore

Hermès Twilly d’Hermès

Chloé Chloé

Proneza Schouler Arizona

Lancôme La Vie Est Belle

Tom Ford Black Orchid

Foto: Instagram, Calvin Klein, Chanel, Chloe, Dior, Dyptique, Elizabeth & James, Elizabeth Arden, Hermes, Lancome, Le Labo, Marc Jacobs, Proenza Schouler, Tom Ford

Učitati još
Zatvori