Najmirisniji citrusni parfemi za ljeto

Najmirisniji citrusni parfemi za ljeto

Ako nas nešto podsjeća na ljeto, to su onda definitivno citrusni parfemi. Svojim osvježavajućim mirisnim notama uspiju nas očarati svake toplije sezone, no ovog ljeta naglasak je na njima više no ikad. Bez sumnje, nove parfemske kreacije inspirirane su raznim idiličnim destinacijama na Mediteranu, a Amalfijska obala u Italiji ove je godine apsolutni ‘place to be’ koji asociramo s novom verzijom slavnog Light & Blue mirisa kuće Dolce & Gabbana, imena Italian Zest, ili sada već kultnim ljetnim parfemom iz 2014. Mandarino di Amalfi kojeg potpisuje Tom Ford.

A post shared by by Gisele (@mapetitesphere) on

Citrusna svježina odvela nas je i u drugom smjeru, u slučaju novog Eau de Toilette mirisa kuće Chanel, koji nosi naziv Biarritz, po malom francuskom dragulju na atlantskoj obali Francuske, gdje je vrijeme provodila sama Coco Chanel. O kojem god parfemu od gore navedenih se radilo, jasno je kako su stvoreni da biste s njima na vratu ili zapešću napravili najljepše ljetne uspomene koje ćete još dugo pamtiti, a većina njih toliko je lagana i prozračna, da savršeno odgovara vrućoj ljetnoj sezoni u kojoj koža teško tolerira jake mirise.

U nastavku vam donosimo nama omiljene citrusne parfeme, u koje smo uvrstili neke nove, ali i neke ‘stare’, legendarne… Jo Malone Lime Basil & Mandarin Cologne jedan je od bezvremenski privlačnih citrusnih mirisa koji sada već ima vojsku obožavateljica, a kada ga pomirišite, bit će vam jasno i zašto.

Chanel Paris – Biarritz Eau de Toilette

Jo Malone Lime Basil & Mandarin Cologne

Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest Eau de Toilette

 

Acqua di Parma Arancia di Capri

Goutal Paris Bois d’Hadrien Eau de Parfum

Hermès Le Jardin de Monsieur Li Eau de Toilette

Atelier Cologne’s Clémentine California Cologne Absolue

Tom Ford Mandarino di Amalfi Eau de Parfum

Acqua Colonia Lime & Nutmeg

Michael Kors Wonderlust Eau Fresh Eau de Toilette

 

Foto: Instagram, Chanel, Jo Malone, Tom Ford

Učitati još
Zatvori