Najizdržljiviji parfemi koje će osjetiti svi oko vas, cijeli dan i još dugo u noć!

Jesenska sezona je najbolje vrijeme za nove početke, nove modne komade, beauty proizvode, skincare rutine, ali i najfinije mirise. Tijekom godine često radimo mentalne bilješke mirisa koje nose naše omiljene slavne dame ili Insta djevojke, a ponekad nam jednostavno naše postojeće kolekcije mirisa nisu dovoljne i poželimo ih nadograditi nekim novitetom. U svakom slučaju, volimo da nas kroz duge radne dane, sastanke, a kasnije druženja s prijateljima ili obitelji, prati divan miris koji neće ispariti već sredinom dana.

Dugotrajni parfemi koji nas prate kroz cijeli dan i još dugo u noć pridonose tome da se osjećamo bolje i samopouzdanije dok obavljamo sve svoje dnevne obaveze. Zato su nam potrebni parfemi koji će biti izdržljivi i stvarati mirisni oblak oko nas i tijekom ispijanja koktela do dugo u noć. Srećom, dugotrajnih mirisa ima u izobilju, od onih sa cvjetnim notama do onih s mošusnim i zemljanim notama, a moći će ih osjetiti svi koji se nađu u vašoj blizini.

Najizdržljiviji parfemi zbog kojih ćete uvijek dobiti same komplimente

Miris koji odaberete može vam pomoći da upotpunite svoju odjevnu kombinaciju, naglasite svoju osobnost i pružite si dodatnu dozu svježine. Parfem je poput začina kojim odmah ujutro možemo na neki način odrediti mood za nadolazeći dan. No, ponekad on nestaje prije nego što izađemo iz kuće. Jeste li se ikad pitale zašto neki parfemi traju duže od drugih? Izgradnja mirisa i sastojci u formuli igraju veliku ulogu u dugovječnosti mirisa. Parfem je kreiran kao poetična mješavina prirodnih sastojaka i čini molekularni sustav sastojaka koji stvara strukturu koja se sastoji od gornjih, srednjih i baznih nota.

Prilikom kupovine sljedećeg mirisa stručnjaci kažu da bi bilo dobro obratiti pozornost na nekoliko sastojaka koji često pridonose dužem trajanju mirisa. Najizdržljiviji mirisi obično predstavljaju varijacije sastojaka poput drva, mošusa i smole koji uspostavljaju baznu podlogu na koži koja će produžiti njegovo trajanje šest sati i više. Drugi ključni faktor je koncentracija ulja u mirisu. Parfemi često sadrže od 20 do 25 posto mirisnih ulja, za razliku od toaletnih voda, koje imaju znatno nižu koncentraciju ulja. Što je veća koncentracija mirisnog ulja u parfemu, tim je on intenzivniji i dugotrajniji. U nastavku vam donosimo neke od najdugotrajnijih parfema koji će se cijeli dan osjetiti kao da ste ih tek nanijeli.

Lancôme Idôle Aura Eau de Parfum
Giorgio Armani My Way Intense Eau de Parfum
Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum Extreme
Narciso Rodriguez For Her Pure Musc Eau de Parfum
Chanel Les Eaux de Chanel Paris-Edimbourg
Dior Sauvage
Maison Francis Kurkdjian Aqua Celestia Cologne Forte
Lancôme Intensément Eau de Parfum
Dolce & Gabbana The Only One

Foto: Instagram, Douglas, Parfumerija Lana, Nordstrom, Notino

5