Od nude do grafičkog looka – 5 make up trendova s modnih pista

Od nude do grafičkog looka – 5 make
up trendova s modnih pista

Milanski tjedan mode je jedan od najposjećenijih i najpopularnijih na svijetu. Slijedi iza Londona i prethodi prestižnom Parizu. Fashion weekovi su uvijek izvor inspiracije za mnoge i predstavljaju najnovije trendove u svijetu mode, make upa i frizura. Ove sezone mogli smo vidjeti make up lookove koji su inspirirani poviješću, šljokice, tamne srednjovjekovne usane. Donosimo vam neke od najzanimljivijih make up lookova.

Fendi

Fendi se ove sezone inspirirao srednjim vijekom. Boja crnog vina ruža je koncentrirana u samom centru usana, a izblendana je prema krajevima. Naglašene su obrve, a koža je ujednačena bez rumenila.

Prada

Strogi i oštri geometrijski oblici su obilježili ovogodišnju reviju brenda Prada. Linija je napravljena metalik bojom koja ima ombre efekt. Liner izgleda kao traka poviše oka što očima daje posebnu dimenziju.

Moschino

Maria Antoneta je bila glavna inspiracija za Moschino. Antoaneta je bila poznata po svom nježno ružičastom rumenilu kojeg je stavljala na jagodice kružnim pokretima. Uloga rumenila nije bila “podignuti” jagodične kosti, nego naglasiti zdrav i rumen izgled kože. Sve je upotpunjeno crnim linerom koji je nanesen i na donju liniju oka.

Vivietta

Na podočnjake na reviji Vivette su pokrili glitterom što je potpuno drugačije od svega ostalog ove sezone u Milanu. Koža je ujednačena, obrve su samo počešljane jer je cijeli fokus na glitteru.

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti se ove godine predstavila s jako prirodnim make upom. Lagani smokey eye sa smeđim sjenilom i jagodice su naglašene rumenilom. Koža ima dewy finish. Cilj cijelog make pa je no make up make up, tj da se stvori iluzija da model nema šminke jer su naglašene samo određena mjesta na licu.

Tekst: Lea Jajaš

Photo: Imaxtree

Učitati još
Zatvori