“Multi-Masking” je novi trik za sjajnu i zdravu kosu

“Multi-Masking” je novi
trik za sjajnu i zdravu kosu

Baš poput maska za lice o kojima posljednjih godina bruji beauty svijet, maske za kosu su dodatak našoj rutini za njegu kose koji donosi dodatnu dozu hranjivih sastojaka i pozitivno utječe na zdravlje naše kose. I dok će spoj šampona, regeneratora i seruma ili kreme za kosu biti sasvim dovoljan za svakodnevnu njegu i brigu o kosi, maska je svakako dobro došli dodatak za kojim ćemo posegnuti nekoliko puta mjesečno.

Korištenje maske u našoj tjednoj rutini kose dosad se svodilo na nekoliko odvojenih minuta tjedno u kojima smo masku nanijeli na kosu i ostavili da odradi svoje. Ipak, beauty svijet neprestano se mijenja, a novi trendovi ističu sve inovativnije tehnike i trikove koji donose sve bolje rezultate. Posljednji trend u njezi kose je Multi-Masking, a obećava baš ono čemu svi težimo – zdravu i sjajnu kosu.

MULTI-MASKING: NOVI TREND U KOJEM SE KRIJE TAJNA SJAJNE I ZDRAVE KOSE

Multi-Masking je novi trend koji koristi više različitih maski kako bi stvorio savršenu kombinaciju za vašu kosu. Inspirirani sličnim trendom u njezi kože koji koristi različite maske za različito područje lica, popularni stručnjaci za kosu stvorili su kombinaciju koja donosi savršenu njegu za pojedini dio vaše kose.

Nebitno imate li gustu ili tanku kosu, dužinu iznad ramena ili kosu koja seže do polovice vaših leđa, svaku je kosu po dužini moguće podijeliti na nekoliko različitih razina. Nekoliko centimetara kose koji se nalaze uz korijen vlasi čine prvu razinu koju možemo okarakterizirati kao mladu i zdravu kosu. Za razliku od razina koje ju slijede, prva razina ne zahtijeva dodatnu dozu intenzivne njege, već će se kao savršeni dodatak njezinoj njezi istaknuti popularni tonik ili piling za kosu koji donose dubinsko čišćenje vlastišta.

Sljedeća razina je središnji dio kose na kojem ćemo primijetiti blaga oštećenja vlasi. Od tretiranje kose različitim proizvodima za stilizaciju do boje za kosu, na drugoj razini kose vidljive su posljedice djelovanja različitih proizvoda u kojima se nerijetko nalaze jaki kemijski sastojci koji ne pridonose zdravlju kose. Lagana maska za njegu bit će savršeni proizvod za onu dodatnu dozu njege druge razine vaše kose.

Posljednju razinu čine vrhovi iza kojih se nalaze mjeseci tretiranje kose različitim proizvodima. Posljednja razina je ujedno i ona koju možemo opisati kao razinu s najvećim i najvidljivijim oštećenjima. Kako bi nahranili oštećene i dehidrirane vrhove kose svojoj rutini dodajte masku s intenzivnim i dubinskim djelovanjem i nanesite ju na onih nekoliko posljednjih centimetara kose kako bi izbjegli ispucale vrhove i postigli sjajnu i zdravu kosu od korijena do vrhova.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori