‘Monodosing’ je novi hit način za nanošenje skincare proizvoda

‘Monodosing’ je novi hit način
za nanošenje skincare proizvoda

Njega kože je nešto čemu svakodnevno pridajemo veliku pozornost. Samim time neumorno pratimo sve trendove kad se radi o proizvodima, novim formulama i sastojcima, ali i načinima primjene. Tako je ‘monodosing‘ trenutni hit u beauty svijetu. Radi se o najnovijem skincare trendu uz koji možete zaboraviti na hidratantne kreme u posudicama i pipete za serum. Naime, skincare entuzijastice trenutno radije biraju kapsule, ampule ili naljepnice uz koje pružaju savršenu dnevnu dozu proizvoda svojoj koži. Ova jednokratna doza donosi mnoštvo iznenađujućih benefita. Od maksimalne higijene, minimiziranja konzervansa do većeg broja aktivnih sastojaka.

Monodosing‘ nije samo praktičan nego je i održiv

Pakiranja proizvoda za njegu kože prošla su priličnu transformaciju tijekom posljednjih nekoliko godina. Beauty brendovi naporno rade na tome da bi se pakiranja proizvoda za njegu kože mogla reciklirati. Tako su i korisnici sve više zainteresirani za održavanje svježine aktivnih sastojaka i zaštitu svojih proizvoda za njegu kože od onečišćenja. Možda to niste znali, ali bakterije i kisik utječu na hi-tech formule vaših skincare proizvoda. Tada se vaša luksuzna krema, bogata raznim sastojcima, brzo pretvara u običnu hidratantnu kremu, a to nije ono što želite.

Monodosing je njega kože za pojedinačnu upotrebu, a trend je u porastu jer se bavi pitanjima onečišćenja okoliša i rješava nekoliko drugih potencijalnih problema. Za one koji ne vole ideju konzervansa ili se brinu da bi im proizvodi mogli iritirati osjetljivu kožu, ovi proizvodi za pojedinačnu upotrebu ne sadrže konzervanse, dok ih drugi imaju vrlo malo. To je zato što doze ostaju hermetički zatvorene sve dok ih ne stavite na lice, tako da im nisu potrebni dodatni sastojci koji će iskorijeniti bakterije u kremi.

Više se nikad ne morate pitati koliko proizvoda je dovoljno

Isto tako, ako nikada ne znate koliko je proizvoda dovoljno za jedno nanošenje, monodoze su odgovor i na taj problem. Također, potrebno je malo ili niti malo sastojaka poput vode, silikona i ulja za punjenje formule i bočice monodoza. Stoga pojedinačne doze imaju tendenciju biti visoko koncentrirane i ekstra učinkovite. Zahvaljujući odsutnosti kisika i potencijalnoj odsutnosti vode, ove male kapsule imaju moć sprječavanja propadanja izrazito nestabilnih molekula poput askorbinske kiseline [vitamin C], što im omogućuje da vašoj koži daju vrlo bogatu dozu njege zahvaljujući svim svojim netaknutim supermoćima. Ne sadrži nužno svaka monodoza sve navedene benefite, ali mnoge imaju jako veliki broj prednosti za vašu kožu. U nastavku možete naći neke od omiljenih monodose proizvoda skincare entuzijastica.

Elizabeth Arden Ceramide Retinol Capsules
La Roche Posay Toleriane Monodose Make Up Remover
Zitsticka Killa kit
Noble Panacea The Brilliant Prime Radiance Serum Refill
L’Occitane For DUOLAB Brightening Face Cream
Fur Bath Drops
Oskia Super-C Smart Nutrient Beauty Capsules

Foto: Instagram, Notino, Feel Unique, Beauty Bay, Net-a-porter, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori