‘Moisture sandwich’ je skincare trend koji postaje sve popularniji

‘Moisture sandwich’ je skincare
trend koji postaje sve popularniji

Neki novi termini u beauty svijetu odmah pobuđuju interes kod brojnih beauty entuzijastica. ‘Moisture sandwich’ nalazi se među najnovijim trendovima koji su vezani uz njegu kože i koji privlače svačiju pažnju u posljednje vrijeme. Hidratacija je neopisivo važna te postoje mnoge prednosti močenja kože prije nanošenja skincare proizvoda na lice i usne. Tako ćete definitivno uspjeti zaključati vodu točno tamo gdje vam je doza hidratacije potrebna. U nastavku doznajte zašto biste trebali uključiti ovu jedinstvenu tehniku nanošenja skincare proizvoda u svoju rutinu. Otkrijte kako pristupiti ‘moisture sandwich’ tehnici i koji su benefiti koje bi vam ona mogla donijeti.

Što je ‘moisture sandwich’?

Kao i kod većine modernih termina za njegu kože, izraz ‘moisture sandwich’ vjerojatno potječe s Reddita ili društvenih mreža. Odnosi se na postupak slojevitog nanošenja proizvoda za njegu kože na lice. Radi se o zadržavanju i smanjenju gubitka vode iz kože. Nanošenjem laganijih proizvoda na vlažnu kožu, a zatim slojevitim dodavanjem onih sve gušćih tekstura, voda će se duže zadržati u koži. Metodu sendviča možete primijeniti na licu i na usnama. Tehnika se malo razlikuje za svako područje.

Kad se radi o usnama postupak izgleda tako da ih navlažite vodom iz slavine, nanesete jednostavnu hidratantnu kremu, zatim gusti balzam. Time što usne navlažite vodom omogućujete hidratantnoj kremi bolje prodiranje. Isto tako, to im omogućuje lakše zadržavanje hidratantnih sastojaka koji vole vodu, poput glicerina. Zatim upotrebom nečega uistinu okluzivnog tj. sastojaka koji smanjuju isparavanje vode, dajete usnama priliku da zacijele i upiju svu vodu.

Kad se radi o primjeni metode sendviča na licu, oni koji imaju akne, trebali bi biti oprezni s korištenjem bogatih krema jer one mogu pogoršati stanje tena. No, ako imate suhu kožu, vazelin bi mogao biti vaša nova noćna maska. Najveće pravilo kad se radi o primjeni metode sendviča na licu je osigurati nanošenje hidratantne kreme na kožu navlaženu maglicom ili vodom iz slavine, potom hidratantne kreme. Ako imate suhu kožu, tu biste mogli dodati i ulje za njegu lica, a na kraju je najbolje nanijeti balzam koji je poput melema.

Koji su benefiti ove metode za njegu kože?

Zaključak je taj da ‘moisture sandwich’ poboljšava svačije iskustvo njege kože. Ovom metodom možete uspješno zarobiti vlagu u kožu kako bi ona bila njegovana i hidratizirana. Brojni gurui za njegu kože također tvrde da ova tehnika ima i neke prednosti vezano uz nanošenje make upa. Naravno, uvijek možete nanijeti highlighter, ali ako na kožu nanesete sve proizvode u pravilnim slojevima, na takav način da ona u konačnici sjaji, highlighter vam vjerojatno ni neće biti potreban.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori