Mikro francuska manikura je najpopularniji odabir ove godine

Mikro francuska manikura je
najpopularniji odabir ove godine

Moramo priznati da, iako postoji nešto umirujuće u tome kad kod kuće kreiramo vlastite manikure, sa svojim priborom i lakovima, u protekloj godini stvarno su nam nedostajale naše manikerke. Baš zato su 2020. godinom zavladale jednostavne i minimalističke manikure. Mogli smo zaboraviti na komplicirani nail art jer su jednostavne boje i nokti u različitim nijansama i bojama, bili sve što smo željeli. No bez obzira na sve stalno tražimo nadahnuće za nove trendi manikure. Praksa je pokazala da nam je potrebna neka vrsta minimalističkog dizajna koji bi se potencijalno mogao kreirati kod kuće, ali koji izgleda elegantno i šik – to je mikro manikura.

Što je mikro manikura?

Radi se o mikro [ili tankoj] francuskoj manikuri. Ona je jednostavna, minimalna i pokazala se kao najveći trend noktiju u 2021. godini. Harriet Westmoreland, poznata nail artistica, ističe da je mikro manikura moderan pogled na tradicionalnu francusku manikuru. Glavna razlika između njih je debljina vrha. Kod mikro manikure vrh nokta je obojan što je moguće tanje, lagano se sužavajući uz bočne strane nokta. Uz to, boja koju odaberete za vrhove noktiju, nanosi se na prozirnu ili nude podlogu.

Ovaj stil je potpuno univerzalan. Postao je toliko popularan izbor jer je jedan od najzahvalnijih stilova manikure, bez obzira na oblik i dužinu noktiju. Uz to, kad se ispravno izradi, ona izdužuje nokte i nadopunjava ih. S malo strpljenja i vježbe, ovu manikuru možete kreirati i samostalno, kod kuće. Samo pazite da odvojite dovoljno vremena jer bi isprva to moglo i potrajati. Budite spremni vježbati i provesti vrijeme pripremajući nokat. Ako priprema nije ispravna, ni vaš rezultat neće biti zadovoljavajuć.

Učitati još
Zatvori