Najbolje maskare za osjetljive oči: Proizvodi koji traju cijeli dan, a ne iritiraju
Najbolje maskare za osjetljive oči: Proizvodi koji traju cijeli dan, a ne iritiraju

Najbolje maskare za osjetljive oči: Proizvodi koji traju cijeli dan, a ne iritiraju

Već smo pisali o tome koliko zamorna može biti potraga za maskarom. Ona mora biti dugotrajna, mora uvijati trepavice i davati im volumen. Istovremeno se ne smije razmazivati, preslikavati na gornje kapke, ni trusiti. Puno je to faktora koji su bitni kada kupujete maskaru, a ako vam još trebaju maskare za osjetljive oči i još k tome nosite leće, ova potraga je još teža.

Ako ste u toj skupini, suosjećamo. Koliko puta ste kupili maskaru, nadajući se da je to ona prava, da biste je ju nanijeli i oči su vam počele suziti? Koliko puta se dogodilo da su vas oči toliko svrbjele da biste ih najrađe počeškali bez obzira na to što bi tako uništili i razmazali kompletnu šminku?

Najbolje maskare za osjetljive oči

Ako su vas takve stvari obeshrabrile i pomirili ste s time da jednostavno morate trpjeti, razumijemo vas. Ipak, ne mora tako biti. Kako na tržištu postoje, primjerice, milijuni pudera za najrazličitije tipove kože i potrebe tako postoje i najrazličitije vrste maskara. Tu su i one hipoalergene koje su nježne prema očima i neće ih iritirati.

Maskare za osjetljive oči su drugačijih formula. One su napravljene imajući na umu ljude kojima “obične” maskare smetaju. One sadržavaju nježnije i prirodnije sastojke, a u proizvodnji često sudjeluju dermatolozi i oftalmolozi.

Hipoalergene maskare često znaju biti rjeđe od onih drugih. Zato ih treba znati pravilno nanijeti kako bismo dobili najbolje rezultate i trajnost. Njih treba nanositi u nekoliko slojeva. Prije nanošenja novog sloja treba pričekati da se onaj prethodni osuši do kraja. Tako se maskara neće ‘razliti’ ni razmazati, a lijepo će definirati trepavice.

Jednom kada nađete ovakvu nježnu maskaru koja vam paše, bitno je i da nađete jednako nježno sredstvo za skidanje šminke. Ono također mora biti prilagođeno osjetljivim očima. Tako ćete mogućnost iritacije smanjiti na minimum, oči će vam biti zahvalne a to je, na kraju, i ono što želimo.

FOTO: Instagram (@juliehocke, @sophia_vanbragt),
Ulta, Douglas, Bell, Isadora, CoverGirl,
Jane Iredale, Chanel, Lumene

Učitati još
Zatvori