12 marmelada za bolje tamnjenje ovog ljeta

12 marmelada za bolje tamnjenje ovog ljeta

Počinje vladavina marmelada

Lipanj je mjesec u kojem interes za proizvode za sunčanje rapidno raste, a uz to koju kremu za zaštitu od sunca ponijeti u putnoj torbi, sve više nas zanima i koji proizvod odabrati kako bismo dobili onaj ‘sun kissed’ i preplanuli ten. Žene koje vole sunčanje i postizanje brončanog izgleda, već su dobro upoznate s marmeladama i pekmezima za sunčanje, koji pospješuju tamnjenje kože i ubrzavaju rezultate. Naravno, u situaciji kada na moru imamo tjedan do dva slobodno od svih obaveza koje nas čekaju po povratku u grad, proizvodi za ubrzavanje tamnjenja itekako su poželjni, pogotovo kada si zadamo misiju da ćemo se baš ovog ljeta na gradske ulice vratiti s preplanulom puti za koju će nas sve frendice pitati kako smo je postigle.

Marmelade uglavnom nisu zaštita od sunca

Koliko je izlaganje suncu štetno za zdravlje kože, nikada nije dovoljno napominjati, pa se većina proizvođača marmelada s pisanim upozorenjima unaprijed ograđuje od eventualnih posljedica korištenja njihovih proizvoda. Što to točno znači? Oni napominju kako marmelade (uglavnom) nemaju zaštitni faktor i kao takve ne mogu štititi od štetnih UV zraka. Dakle, ako na koži nosite samo marmeladu i prethodno niste zaštitili kožu odgovarajućom kremom sa SPF-om, niste zaštićeni. Također, ako ste svijetle puti i tek ste došli na more, velika je vjerojatnost da ćete s marmeladom i pocrvenjeti, a koža se čak nekoliko dana oporavljati od posljedica.

Neke marmelade ipak imaju zaštitni faktor

Nakon što smo istaknuli ono što se istaknuti mora kada je riječ o marmeladama i pekmezima, imamo i nekoliko dobrih vijesti. Neke od njih počele su dolaziti u kombinaciji sa zaštitnim faktorom! Olival je tako svoj Sun Tané pekmez za ubrzano tamnjenje obogatio sa SPF 10, a Afrodita je ovih dana upravo predstavila novu verziju svoje slavne marmelade, koja neodoljivo miriši na kokos i prvi puta sadrži zaštitni faktor – također SPF 10.

Favoriti među marmeladama i pekmezima

Naposljetku, marmelade i pekmezi zbilja su učinkovit način bržeg i boljeg postizanja preplanule puti, a zahvaljuju to moćnim sastojcima poput betakarotena koji potiče intenzivno tamnjenje i postizanje brončanog tena. U formulama se nalazi još prirodnih i super njegujućih sastojaka, pa čim nanesete marmeladu na koži, primijetit ćete kako ju istovremeno divno njeguje, a koža postaje svilenkasta i meka na dodir. Prošlog ljeta izdvojili smo svojih top 5 marmelada, a ove godine donosimo još šire društvo pekmeza i marmelada koje vam sugeriramo isprobati.

Foto: Afrodita, Olival, Biobaza, Collistar, Ecco Verde, Kantarion, L’Erbolario

Učitati još
Zatvori