10 najboljih ljetnih parfema: Mirišu svježe, a traju cijeli dan i noć
10 najboljih ljetnih parfema: Mirišu svježe, a traju cijeli dan i noć

10 najboljih ljetnih parfema: Mirišu
svježe, a traju cijeli dan i noć

Dobar ljetni parfemi su poput pravilno isplaniranog odmora: trebali bi uzbuđivati, odgovarati vašem raspoloženju i što je najvažnije, trebali bi odgovarati vašem karakteru u potpunosti. Kako je ljeto i službeno počelo, vrijeme je da počnemo realizirati svoje planove za toplo vrijeme. Bilo da se odlučite za novu frizuru inspiriranu modnom pistom ili idete u shopping po nove komade za toplo vrijeme, jedno je sigurno – vrijeme je za promjenu vašeg dnevnog parfema.

Pronalaženje savršenog ljetnog mirisa može biti teže nego što zvuči – potrebno je uzeti u obzir mnogo faktora. Kada razmišljate o parfemu za ljeto, morate uzeti u obzir nekoliko stvari. Koliko dugo parfemi traju na vašoj koži? Svježi mirisi ljeti obično ne traju tako dugo na koži. Odražava li vašu osobnost i je li jedinstven? Ohrabruje li vas ili vam daje dojam godišnjeg doba? Sviđa li vam se? Na kraju dana, vi ste ti koji nosite miris i trebali biste voljeti i način na koji mirišete. Imajte na umu da su proizvodi koje nosite ljeti najvjerojatnije drugačiji nego u hladnijim mjesecima.

Parfem djeluje s toplinom. Sastoji se od aromatskih molekula u neutralnom mediju. Kada dođe na kožu, tekućina počinje isparavati i molekule napuštaju kožu, ispuštajući miris. Različite note u parfemu dopiru u zrak u različito vrijeme, a lakše molekule, poput onih prisutnih u citrusima, papru, bilju i voćnim notama, dok će se teže note poput jantara, drvenastih i mošusnih elemenata zadržati na koži duže vrijeme. I dok možda mislite da je dugotrajnost uvijek dobra stvar, on kaže da to zapravo može biti malo porazno po toplom vremenu.

Parfemi s kojim notama su najdugotrajniji?

Parfemi će brže ispariti na koži i u zraku kada je sunčano. Dakle, citrusni i oštri zeleni mirisi savršeni su za vrućine, kao i cvjetni. Osobito bijelo cvijeće – jasmin, tuberoza, frangipani – poznato je po tome da “cvjeta” po vrućem vremenu. Parfemi povezani sa zimskom sezonom obično su teži i traju duže jer se tijelo ne znoji toliko, pa mogu biti neodoljivi ako prebrzo ispare u toplini ljeta. Dakle, što je lakši miris, to je bolji za sparan, ljetni dan. Dakle, kako se možete pobrinuti da svježe note vašeg parfema budu prisutne kroz cijeli dan, donosimo nekoliko savjeta za dugotrajnost vaših mirisa.

Pripremite kožu

Parfem može duže trajati na vlažnoj koži, tako da besplatni losion za tijelo (ili hidratantna krema bez mirisa) koji se prvo nanese može pomoći da se miris održi dulje.

Bez trljanja

Kako biste sačuvali parfem i kako bi on duže trajao na koži, lagano poprskajte oba zapešća i pustite da tekućina upije.

Nemojte staviti previše

Ako razmišljate o raspršivanju parfema u zrak i hodanju kroz njega, gotovo stvarajući mirisnu maglu kojom ćete se potopiti, to zapravo može imati suprotan učinak.

Držite bočicu na hladnom

Dok se znojite, prirodna ulja kože mogu brže razgraditi parfem, tako da neće tako dugo trajati.

Učitati još
Zatvori