Hit ljetne frizure u koje smo se zaljubili
Hit ljetne frizure u koje smo se zaljubili

Hit ljetne frizure u koje smo se zaljubili

Ljeto je savršeno vrijeme za novu frizuru, pogotovo ako želite eksperimentirati. Ako želite ovog ljeta odrezati nekoliko centimetara kose niste jedini, i sada je najbolje vrijeme za isprobati ove ljetne frizure. Bilo da se radi o dramatičnoj promjeni frizure ili nečem suptilnijem, bitno je da se frizura sljubljuje s vašom teksturom kose.

Tako nećete imati previše posla sa stiliziranjem, a imat ćete super frizuru. Hit ljetne fizure ovog ljeta su hrabre i upečatljive. Bilo da se radi o modernim verzijama fudbalerki ili valovitom bobu, nećete pogriješiti. Ako želite promjenu i taman se spremate frizeru, možda biste mu trebali pokazati ove ljetne frizure.

Heartthrob bob

Ovo ljeto rezervirano je za povratak retro frizura, a među njima je i Heartthrob bob, hit frizura devedesetih. Radi se o androginom stilu kojeg su prije tridesetak godina nosile i žene i muškarci, među kojima i Bard Pitt. Ova frizura je hibrid između boba i pixie frizure, a karakteriziraju je slojevi. Odlična je za sve koji puštaju kosu.

Shag

Lepršava shag frizura također je jedan od retro trendova na ovom popisu. Ovaj look karakteriziraju slojevi koji se postižu šišanjem žiletom. Idealna je za kovrčavu kosu, ali stoji svima. Super je što ju možete prilagoditi sebi, a kako kosa raste, tako se razvija i shag. Najbolje je pustiti kosu da se osuši na zraku ili dodati malo pjene za teksturu.

Muževni pixie

Kratka kosa idealna je za ljeto. Nije vam vruće pod hrpom kose, a i takvu frizuru lako je održavati. Neke od najpoznatijih žena kojima ovaj stil spektakularno stoji su glumice Zoë Kravitz i Léa Seydoux. One nose upravo ovu muževniju varijantu pixie frizure koja daje androgini look i koja će ovog ljeta biti hit. Ovo je hrabra frizura s kojom ćete sigurno biti zapaženi.

Dugi bob – lob

Bob je već nekoliko sezona in, li njegova dužina stalno se mijenja. Ovog ljeta najpopularniji je dugački bob, odnosno lob. U ovom stilu kosa seže skroz do ramena. Ovo je frizura koja odlično izgleda i na ravnoj i na kovrčavoj kosi. Najbolja je kada je raščupana s blagim valovima. Izgleda zaigrano, veselo i svježe, baš kakvo i ljeto treba biti.

Bottleneck šiške

Ovo je hibrid između curtain šiški i potpuno izraslih šiški. One su sa strane dulje i stapaju se s ostatkom kose. Ovo je idealno za ljeto jer s ovakvim šiškama uvijek imate frizuru. Osim toga, super su i jer su dovoljno duge da do jeseni izrastu i stope se s kosom. Također, daju i pomalo shaggy izgled što je jedan od hitova, kako smo ranije napisali.

Kratki bob

Ali ne bilo kakav kratki bob. Ovaj je miks dvadesetih i sedamdesetih. Većinom seže do jagodica, može biti sa šiškama ili bez njih. Također može biti valovit i „neuredan“ ili potpuno ravan.

Fudbalerka, „shullet“ i wolf cut

Ovogodišnje ljetne frizure ne mogu proći bez fudbalerke. Frizura od koje su svi zazirali nakon osamdesetih vratila se na velika vrata. Prvo ju je isfurala Miley, a onda su krenule i ostale zvijezde. Ono što je poslije osamdesetih postalo predmet sprdnje, ovog ljeta je jedan od najvećih beauty hitova. Ipak, u obzir treba uzeti da su u trendu ipak malo stiliziranije fudbalerke nego prije 40 godina.

Osim toga, u posljednjih nekoliko mjeseci pojavilo se nekoliko verzija fudbalerke. Tu je shullet, nešto nježnija verzija u kojoj možete ostaviti puno više kose. Idealna je za sve koji istovremeno žele dugu i kratku kosu. Kada vam dosadi dužina, jednostavno stražnji dio svežete u rep i izgledat će kao da imate fora kratku frizuru.

Uz to, tu je i wolf cut, verzija koja je eksplodirala na TikToku nakon što su je korisnici te mreže masovno pokušavali sami postići doma. To je romantičnija i elegantnija verzija fudbalerke. S njome ne gubite puno na dužini, a dobivate na volumenu. Dobro izgleda i na ravnoj i na kovrčavoj kosi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori