7 mirisa iza kojih stoji isti parfumer kao i iza popularnog parfema Le Labo Santal 33

7 mirisa iza kojih stoji isti parfumer kao i iza popularnog parfema Le Labo Santal 33

@mariecher

Le Labo Santal 33 definitivno se može svrstati u parfeme koji imaju kultni status. Još ga je 2015. godine magazin The New York Times opisao kao parfem koji svugdje možete namirisati. U njemu se miješaju arome kardamoma, irisa i ljubičice sa sandalovinom, cedrovinom, tragovima jantara, kože i mosuša. Santal 33 se često opisuje kao miris zbog kojeg vas ljudi zaustavljaju na cestu pitajući Koji je to parfem?, a kažu kako je postao toliko popularan da ga mnogi već sami prepoznaju pa na mjesto starog pitanja dolazi ono Nosiš li Santal 33? Ovaj popularan miris nastao je 2011. godine, a iza njega stoji njemački parfumer Frank Voelkl, senior parfumer u parfemskoj tvrtki Firmenich. Jedna od njegovih strasti su i putovanja – kao djetetu su mu omiljena bila ona u Francusku i Nizozemsku, a danas je to i Tahiti, odakle je njegova supruga.

Le Labo Santal 33

Le Labovi osnivači, Eddie Roschi i Fabrice Penot, radili su s malom skupinom parfumera, među kojima je bio u Voelkl. Santal 33 u početku je zaprvo bio svijeća, ali je sam Voelkl rekao da, kad bi osjetio miris, poželio bi ga nositi na sebi jer je očaravajuć te ne može proči nezapaženo pa ga je Fabrice Penot na kraju odlučila lansirati kao miris. Voelkl Santal 33 naziva vlastitim remek-djelom o “savršenoj nesavršenosti” jer potpuno utjelovljuje ono što se on sam trudi postići kao parfumer.

Ako ste ljubitelji Le Labovog mirisa Santal 33, u nastavku donosimo sedam predivnih mirisa iza kojih također stoji Frank Voelkl pa je velika vjerojatnost da vam i jedan od njih dođe na listu omiljenih.

Učitati još
Zatvori