Doznali smo za sastojak koji zateže kožu poput botoksa, a sadrži ga jedan ljekarnički brend u Hrvatskoj
Doznali smo za sastojak koji zateže kožu poput botoksa, a sadrži ga jedan ljekarnički brend u Hrvatskoj

Doznali smo za sastojak koji zateže kožu poput botoksa, a sadrži ga jedan ljekarnički brend u Hrvatskoj

Skincare trendovi mijenjaju se jednako često kao i oni beauty i modni. Ipak, ono što ostaje vječno je želja za mladolikim izgledom i kožom koja izgleda blistavo i nahranjeno. Upravo zbog toga u tijeku je vječna potraga za sastojcima koji mogu zamijeniti odlaske pod nož ili na injekcije. Prvo smo otkrili retinol koji je sada hit sastojak već neko vrijeme i teško da netko ne zna za njega i njegovo djelovanje. No retinol nije bio dovoljan, a i jednostavno ga ne mogu koristiti svi. Tako se potraga nastavila i nakon njega.

Srećom, ona je urodila plodom pa sada govorimo o novom “it” sastojku koji se zasad nalazi u jako malo skincare proizvoda. Radi se o dimetilaminoetanolu ili skraćeno DMAE. U pitanju je antioksidans koji je, prije svega, poznat u prehrambenoj industriji jer je neurostimulator kognitivnih sposobnosti. Sada je svoje mjesto našao u dermokozmetici jer ima svojstvo zatezanja kože poput botoksa.

Više o tom čudesnom sastojku

DMAE je najprije proučavan kao potencijalni lijek za hiperaktivnost kod učenika s poremećajem paženje (ADHD-om). Studije tijekom 70-ih pokazale su kako su djeca, koja su uzimala DMAE, bila manje aktivna, a samim time poboljšala se njihova koncentracija u školi.

Nedavno se, pak, pokazalo kako DMAE ima sposobnost smanjiti bore, hiperpigmentaciju kao i druge znakove starenja. Još uvijek nije posve jasno kako točno ovaj antioksidans to sve radi, a čak je i prilično nepoznat na hrvatskom tržištu. Ipak, rijetki skincare proizvodi koji ga sadrže, daju prilično vidljive rezultate.

Ima li u Hrvatskoj proizvoda koji sadrže ovaj sastojak?

Sve donedavno ovaj sastojak nije bio lako dostupan u Hrvatskoj. Zapravo, nije bio ni prečesto korišten u formulacijama proizvoda. Tek tu i tamo se mogao pronaći neki skincare proizvod koji sadrži DMAE, a ako je i postojao, nije fizički bio dostupan u našim ljekarnama. No to se sada promijenilo. Naime, nova linija brenda Laboratorios BABÉ – HealthyAging+, sadržava proizvode koji, među ostalim, sadrže i DMAE.

Laboratorios BABÉ HealthyAging+ linija sastoji se od: Multi Rejuvenating revitalising boostera, Multi Protector lifting kreme, Multi Repair renovating kreme, posebnog tretmana za usne i oči Multi Corrector Eyes and lips tensora, a za zrelu kožu tu je Multi Action krema za zrelu kožu. Sve ove proizvode dobro je kombinirati s Multi Renewal noćnim pilingom iz iste HealthyAging+ linije te sa SuperFluide SPF50

Laboratorios BABÉ

Konkretno, DMAE sadrže Multi Rejuvenating revitalising booster, Multi Protector lifting cream i Multi Corrector Eyes and lips tensor. Osim tog moćnog antioksidansa, koji kožu zateže poput botoksa, proizvodi u ovoj liniji sadrže hijaluronsku kiselinu koja duboko hidratizira, a tu je i kombinacija bakuchiola te kapsuliranog retinola. Glavni sastojci još su i Biolin prebiotic te Centella Asiatica (CiCa), a formule su obogaćene i vitaminima E i C te peptidnim kompleksom koji je biostimulator kolagena.

Osim što ovi proizvodi pomažu pri održavanju mladolikosti, oni ojačavaju kožnu barijeru, hidratiziraju te koži vraćaju onu lijepu zdravu boju. Laboratorios BABÉ HealthyAging+ linija dostupna je isključivo u ljekarnama, a cijene se kreću do 50-ak eura.

Laboratorios BABÉ

FOTO: PR, iStock

Učitati još
Zatvori