Kurkuma – novi hit sastojak u beauty proizvodima za 2020. godinu

Kurkuma je začinska biljka o kojoj dosta slušamo posljednjih godina i taj trend samo raste u svojoj popularnosti. Ova izvanredna biljka je došla u središte pozornosti zbog raširene upotrebe u kulinarstvu, ali i zbog velikog broja zdravstvenih benefita koje nam pruža. Međutim, to nije jedina stvar u kojoj je popularna. Kurkuma sada osvaja i beauty svijet, a kad otkrijete sve njezine blagodati to će zauvijek promijeniti vašu beauty rutinu.

Koji su pozitivni efekti kurkume?

Kurkuma je začinska biljka koja pripada istoj obitelji kao i đumbir. Godinama se koristi u ayurvedskoj medicini, a tek je nedavno postala popularna u svijetu. Stekla je svoju popularnost u njezi kože zahvaljujući više razloga. Jedno od najvažnijih svojstava kurkume je to što ima protuupalno djelovanje, pa je odlična za umirivanje osjetljive kože i za rješavanje problema poput crvenila i mrlja na koži. Ona štiti kožu od preuranjenog starenja te pospješuje zacjeljivanje i obnavljanje stanica kože. Također, efektivna je u kontroliranju razine lučenja sebuma. Sadrži kemijski spoj koji se zove kurkumin koji je jednako snažan i jak antioksidans kao i vitamini C, E i beta-karoten te pomaže u smanjenju oštećenja kože koja uzrokuju UV zrake i slobodni radikali.

Kako uključiti kurkumu u svoju beauty rutinu?

Uključivanje kozmetičkih proizvoda temeljenih na kurkumi u svoju beauty rutinu može pomoći u postizanju zdravog i blistavog tena. Kurkumu možete naći u proizvodima kao što su serumi za njegu kože lica, u sredstvima za čišćenje lica te u maskama za lice koje je preporučljivo koristiti i do dva puta tjedno. Ovaj čudesni prah može se naći i u šamponima te proizvodima za liječenje akni.

U nastavku možete otkriti kojih je deset najboljih proizvoda s kurkumom koje možete uključiti u svoju beauty rutinu.

Hidratantne kreme koje sadrže kurkumu

Glow Recipe Banana Soufflé Moisture Cream

THE INKEY LIST Turmeric Cream Moisturiser

Maske za lice koje sadrže kurkumu

Kiehl’s Turmeric & Cranberry Seed Energising Radiance Masque
Dr. Roebuck’s Tama Healing Mask

Kora Organics Turmeric Brightening and Exfoliating Mask

Serumi za lice koji sadrže kurkumu

Verso Antioxidant Turmeric Booster
Skin Authority Beauty Infusion Turmeric & Blueberry

Proizvodi za čišćenje lica i tijela koji sadrže kurkumu

Sunday Riley C.E.O. C + E Micro-Dissolve Cleansing Oil
Peter Thomas Roth 24k Gold Cleansing Butter

Stick od kurkume za borbu protiv bubuljica

Cocokind Turmeric spot treatment

Foto: Unsplash, Cult Beauty, Kiehl’s, Amazon, Space NK, Revolve, Beauty Bay

0