Kreme za ruke koje će zimi duboko nahraniti i zacijeliti ispucalu kožu
Kreme za ruke koje će zimi duboko nahraniti i zacijeliti ispucalu kožu

Kreme za ruke koje će zimi duboko
nahraniti i zacijeliti ispucalu kožu

Svi znamo da naše ruke zimi najviše pate. Hladni i suhi zrak isušuje kožu ruku, a samim time ona je podložnija pucanju koje nekada može biti zaista bolno. Osim što je problem sam taj suhi zrak, tu je i činjenica da puno peremo ruke, a najčešće ih ne posušimo nabolje. Ruke, stoga, treba temeljito obrisati i nakon svakog pranja treba ih namazati hidratantnom kremom koja će ih dubinski nahraniti i obnoviti kožnu barijeru na našim rukama.

Naravno, gotovo svi mi smo nekad lijeni mazati ruke nakon svakog pranja, no zašto ne uvesti tu malu rutinu u svakodnevicu, ako to znači da ćemo izbjeći bolno pucanje kože? Ruke su ipak i među prvim stvarima koje drugi primijete na nama, ali čak i ako vam je to nebitno, kožu ruku važno je njegovati i iz zdravstvenih razloga.

Nisu sve kreme jednake

Naime, kada koža ispuca ona je podložnija i infekcijama, a rukama zaista kroz dan diramo sve i svašta. Sjetite se samo one drške u javnom prijevozu za koju se treba primiti. Ili novca kojim plaćate u trgovini. Sve to prepuno je bakterija i dnevno prolazi kroz mnogo ruku. Zato je vlastite ruke bitno njegovati i čuvati tu kožnu barijeru.

Ipak, svjesni smo da sve kreme nisu jednako dobre. Neke će samo kratkoročno hidratizirati kožu, no brzo će gotovo ispariti. Kao da ruke nismo ni namazali. Zato zimi biramo teže, bogatije i masnije kreme. Da, njima treba malo duže da se upiju, ali savršeno će nahraniti naše ruke, zaliječiti, a onda i spriječiti pucanje kože.

Pucanje kože ruku još je veći problem ako se borite s ekcemom ili atopijskim dermatitisom. To može biti posebno neugodno i teško za sanirati. Zato smo, prilikom odabira krema za ovaj tekst, pazili da biramo i one koje su pogodne za ljude s takvim kožnim problemima. Kreme koje smo odabrali nježne su, bez suvišnih i nepotrebnih sastojaka, bogate su i hranjive, ugodne teksture koja se upija, ali za sobom ostavlja hidrataciju i mekan osjet na rukama.

Najbolje kreme za ruke

kreme za ruke
chanel
kreme za ruke
Eucerin
kreme za ruke
Eucerin
kreme za ruke
Bioderma
kreme za ruke
Bioderma
kreme za ruke
kreme za ruke
L'occitane
kreme za ruke
Kiehl's
kreme za ruke
Kiehl's
Lanolin
kreme za ruke
Augustinus bader
kreme za ruke
evolvetogether
skinfix
kreme za ruke
weleda

FOTO: Instagram (@saavan.ritu, @sim.sova),
Ulta, Nordstrom, Chanel, Eucerin, Kihel’s,
L’occitane, Bioderma, Revolve, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori