20 chic kratkih frizura zbog kojih se odmah poželimo ošišati

20 chic kratkih frizura zbog kojih se
odmah poželimo ošišati

S kosom je vječna borba – kad je dugačka, mnoge dame imaju neodoljivu želju za šišanjem, a kad to naprave, dale bi sve da je vrate na staru dužinu, barem dok se ne priviknu na to da je i novi look jako cool. Kratka kosa zahtijeva malo beauty odvažnosti, no može izgledati jako chic, otkačeno i damski pa je definitivno genijalan izbor ako tražite promjenu za novu sezonu. Frizura s kojom dame najčešće dolaze kao željom u frizerski salon je, naravno, bob. Kad je nonšalanta, idealan je za svaki dan jer se ne mora fenirati, a lako ga je pretvoriti u nešto formalniji, “strogi”, ravni bob. Ima nekoliko verzija – dugački, kratki, stepenasti, za izduženo, okruglo, četvrtasto lice… Za koji god se odlučili, svima je zajednička jedna stvar – svaki od njih pripada u skupinu trendi frizura koje i sami odmah poželimo isprobati!

Treba paziti na oblik lica, ali i stil života

Bob je nastao još na početku 20. stoljeća kad su žene odbacile tradiciju te dugačke frizure zamijenile kosom duljine do brade. Za koju se god duljinu odlučili, nećete pogriješiti jer su idealne za različite prigode – kako poslovne i svakodnevne, tako izlaske i one svečanije, kad će izvrsno funkcionirati u kombinaciji s ukosnicama ili čak rajfom! Ako ste tek u “početničkoj” fazi šišanja dugačke kose, onda je upravo malo duži bob najbolji izbor jer ćete se najlakše priviknuti na novu frizuru.

Naravno, sve ovisi o obliku lica: okrugla i srcolika  mogu se odlučiti za duži bob, dok je za izdužen i ovalan oblik lica idealan strog i prezican bob. Osim na oblik lica, stručnjaci tvrde da, prilikom šišanja, pozornost treba obratiti i na stil života. Naime, ako nemate mnogo vremena za stiliziranje kose, dobro je odlučiti se za nešto što ne zahtijeva stalno održavanje, već ju je dovoljno oprati i raščešljati. Za hrabrije i odvažnije dame, tu je pixie cut, frizura idealna za vruće, ljetne dane. Kod pixie frizure važno je reći da okrugli oblik lica mogu napraviti još zaobljenijim, a odlično pristaju srcolikom obliku lica. Žene s izduženim oblikom lica trebaju odabrati pixie koji je na stražnoj strani kratak, a naprije malo duži, primjerice s valovima, kako bi se postigla ravnoteža.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori