The Bowl Method: Najnoviji trend za njegu i stiliziranje kovrčave kose
The Bowl Method: Najnoviji trend za njegu i stiliziranje kovrčave kose

The Bowl Method: Najnoviji trend za njegu i
stiliziranje kovrčave kose

Kovrčava kosa nije nimalo laka za stiliziranje. Možete godinama usavršavati tehniku i kombinaciju preparata, ali jedan kišni dan je dovoljan da sve padne u vodu. Iza savršeno definiranih kovrča, krije se čitava nauka koja istražuje kategorije kovrči i valova, kakve osobine imaju i s kojim prirodnim ili kemijskim proizvodima se najbolje slažu. Tako je nastao i Curly girl method za oživljavanje lokni. 

Na društvenoj mreži TikTok, među nebrojanim kategorijama sadržaja, postoji i niša neslužbeno nazvana Curltok posvećena njezi kovrčave kose. Jedna od kreatorica, curlyzia.xo, započela je trend The Bowl tehnike za definiranje kovrči, a mi vam donosimo detalje.

The Bowl Method
@noemiejuno

Šta je The Bowl Method?

Ovo je tehnika stiliziranja kovrčave kose koja daje maksimalan volumen i lijepo definirane lokne. Pobornici ove metode tvrde da je odličan trik za borbu protiv neposlušnih čuperaka koji su zakleti neprijatelj i vjerni suputnik kovrčave kose. Također, u fokusu ove metode je hidratacija, što je posebno korisno za winter haircare, jer se kovrčava kosa intezivno suši tijekom zime. Sve što vam je potrebno je jedna veća posuda, voda i vaša uobičajena curly hair rutina.

Step–by–step

  • Operite kosu kao što to radite i inače, koristeći vaš omiljeni šampon i balzam. 
  • Potrebna vam je jedna velika posuda koju ćete napuniti hladnom (ili mlakom) vodom.
  • Okrenite glavu naopako i umočite kosu cijelom dužinom u vodu, pa maknite kosu iz vode i gužvajte je rukama tako da iscjedite višak vode, ali se nemojte odmah dizati.
  • Dalje su vam potrebni leave-in balzam i krema za definiranje kovrči. Nanesite oba proizvoda na kosu i rasporedite ih četkom.
  • Zatim, kosu ponovo umočite u vodu, izvadite je i gužvajte tako da se voda sa balzamom i kremom cijedi nazad u posudu. Važno je potpuno natopiti kosu vodom.
  • Ponovite postupak umakanja i gužvanja još tri ili četiri puta. Za bolji rezultat, umočite u vodu prvo jednu strane kose pa drugu.
  • Kada završite s posudom, možete nanijeti pjenu za volumen, a potom gel koji će učvrstiti kovrče, ili jedno od ta dva proizvoda. Višak vode iz kose pokupite pamučnom majicom ili ručnikom od mikrovlakana kako biste izbegli elektriziranje.
  • Osušite kosu difuzerom, ili prirodno. 
@curlyzia.xo

How to do #ziasbowlmethod 😊 I hope this helps anyone struggling with stringy curls or wondering how to define their curls.🥰 #bowlmethod #thebowlmethod #bowlmethodtips

♬ Home - Edith Whiskers

Pros & Cons

The Bowl Method funkcionira kao tretman duboke hidratacije kose. Višestruko umakanje kose u vodu, osigurava da upije i zadrži znatno više vode, dok se proizvodi mogu bolje rasporediti. Pored toga, stiliziranje kose naopačke, omogućava veći volumen pri korijenu. Ukoliko bojate kosu, tretman vam neće narušiti boju, a ostavit će dlaku sjajnom i zaglađenom. Za Bowl method vam nisu potrebni dodatni proizvodi i alati, a pogodan je isključivo za kovrčavu i valovitu kosu.

Mana tretmana je to što će već podugačka curly hair rutina postati za 10-15 minuta duža. Također, proces može biti prilično neuredan, pa uzmite što veću posudu kako ne biste prosuli vodu po cijeloj kupaoni. Tretman nije štetan, ali može dovesti do nagomilavanja ostataka proizvoda na tjemenu što ga može iziritirati. Bowl method se ne preporučuje za ravnu kosu jer će se prijevremeno umastiti i izgubiti volumen.

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram / caro.stxr, noemiejuno

TikTok / curlyzia.xo

Učitati još
Zatvori