Kako odabrati savršeni razdjeljak?

Kako odabrati savršeni razdjeljak?

Odabir one savršene frizure može u trenutku i potpuno promijeniti naš izgled. Od decentnih promjena poput nekoliko slojeva do šarmantnih šiška i dramatičnih rezova, u magičan efekt promjene frizure uvjerili su se mnogi zbog čega se i nalazi na vrhu liste omiljenih trikova za osvježenje izgleda. Osim odabira dužine i boje za kosu, iza svake savršene frizure nalazi se još jedna manje očiti, ali jednako bitan odabir na koji nerijetko zaboravljamo – odabir razdjeljka.

Baš kao što različite boje za kosu pristaju različitim tonovima tena, različiti razdjeljci laskaju različitim oblicima lica. Iako je promjena razdjeljka jedna od najjednostavnijih beauty trikova koji zaista čini razliku, a za koji vam treba tek nekoliko sekundi, odabir razdjeljka je nešto o čemu rijetko razmišljamo i najčešće biranom onaj koji oduvijek nosimo. I dok su neki sasvim nesvjesno odabrali onaj savršeni, za druge promjena razdjeljka može donijeti neočekivano pozitivnu promjenu. Kako odabrati razdjeljak koji će izvući najbolje iz vaše stare ili nove frizure i laskati crtama vašeg lica?

SVAKI OBLIK LICA IMA SVOJ SAVRŠENI RAZDJELJAK

Iako vam se ponekad čini da promjena razdjeljka ne donosi ni osvježenje ni značajnu vašoj frizuri, za svaki oblik lica postoji onaj savršeni razdjeljak koji će učiniti razliku. Kad govorimo o odabiru savršenog razdjeljka, ovalni oblik lica je daleko najzahvalniji jer mu pristaje baš svaki razdjeljak. Ako ste jedan od sretnika koje krasi ovalni oblik lica, poigrajte se s različitim razdjeljcima kako bi svakodnevno osvježili svoju frizuru. Okrugli oblik lica najbolje se slaže s razdjeljkom na sredinu koji prividno izdužuje lice, dok će stroge crte i naglašenu čeljust četvrtastog oblika lica ublažiti razdjeljak koji je blago pomaknut na stranu. Razdjeljak na stranu, ali onaj dramatičan najbolji je odabir za sve one čije je lice srcoliko jer će, baš kao u slučaju četvrtastog oblika lica, ublažiti naglašenu čeljust i bradu.

Ako ste se odlučili za promjenu razdjeljka, prvih nekoliko dana zasigurno ćete se susresti s nekoliko nestašnih i tvrdoglavih pramenova. Kako bi fiksirali novi razdjeljak, nakon pranja, kosu osušite fenom i uz pomoć topline fena usmjerite pramenove u smjeru novog razdjeljka. U nastavku donosimo nekoliko primjera savršenog odabira razdjeljka.

OKRUGLI OBLIK LICA

ČETVRTASTI OBLIK LICA

SRCOLIKI OBLIK LICA

OVALNI OBLIK LICA

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori