Popisali smo najbolje korektore koje tijekom ljeta možete koristiti i umjesto pudera
Popisali smo najbolje korektore koje tijekom ljeta možete koristiti i umjesto pudera

Popisali smo najbolje korektore koje tijekom ljeta možete koristiti i umjesto pudera

Kada je riječ o stvaranju svježeg, razbuđenog izgleda, korektor je neophodan. Dizajniran za nanošenje nakon pudera i prije postavljanja pudera, njegov zadatak broj jedan je prekriti podočnjake, prištiće, tamne mrlje i ožiljke. No, “maskiranje” nepravilnosti daleko je od jedinog što korektori rade. Korektor se također može koristiti kao kremasti highlighter na vrhu nosa, donjem dijelu čela, obrvama, Kupidovom luku, gornjim dijelovima jagodica ili bradi. Ono što želimo je da korektor koži da malo svjetline, a istovremeno eliminira sve podočnjake, prikriva crvenilo i prikriva bilo kakvu nepravilnost na licu.

Ako tražite korektor za podočnjake koji zapravo pokriva podočnjake i ima veliku pokrivnu moć koja će zamaskirati nepravilnosti, možemo vam pomoći. Odabir najbolje podloge za vaš tip kože nikada nije lagan proces. Odabir pravog korektora koji odgovara vašim specifičnim potrebama, je pak misija za sebe.

Kako nanijeti korektor?

Idealna podloga za temeljnu šminku je ujednačena koža, bez suhih mrlja. Nanesite hidratantnu kremu ili kremu za područje oko očiju na sva područja gdje želite staviti korektor.

Kad prikrivate nepravilnosti, ‘precizno prikrivanje’ najbolje funkcionira. Nanesite u obliku križa, s laganim slojevima proizvoda od vrha do dna nepravilnosti, a zatim slijeva nadesno, povećavajući do željene razine prekrivanja. Kada završite, tapkajte po rubovima kako biste izblendali proizvod za ujednačen izgled kože lica. Za prikrivanje ispod očiju, sve je u tehnici, kaže Dowdall. Za univerzalno laskav učinak podizanja, nanesite malu količinu korektora prema unutarnjem kutu oka i malu količinu na vanjski kut, povlačeći prema gore u smjeru sljepoočnice. Izblendajte četkicom za korektor za svjež, razbuđen izgled.

Pronalaženje odgovarajuće nijanse korektora

Prije nego odaberete nijansu, odlučite gdje zapravo koristite svoj korektor. Obavljanje više zadataka sa svojim starim, provjerenim proizvodima na podočnjacima moglo bi uštedjeti vrijeme i novac. Najbolja strategija je odabrati svjetliju nijansu za ispod očiju, a za nepravilnosti izabrati nijansu koja odgovara nijansi pudera.

Uz to, također je važno imati na umu sezonske uvjete. Imajte nekoliko različitih nijansi za prijelaz iz sezone u sezonu. Svačiji ton kože se s vremena na vrijeme promijeni, a najgora stvar je zapeti s jednom bojom koja se ne stapa s kožom.

Kako popraviti nabore od korektora

Prihvatimo to jednoglasno – nabori su neizbježni. Primer te setting puder će pomoći u suzbijanju njihovog nastajanja, kao i nanošenje manje količine proizvoda. Kada se nabori pojave, lagano s prstom utapkajte proizvod da stopi s kožom.

U nastavku vam donosimo popis najboljih korektora koje možete pronaći na tržištu, a često su i hvaljeni od strane vizažista i beauty entuzijasta.

Foto: Instagram (@josephineskriver@olesyaromano)

Učitati još
Zatvori