Jeste li čuli za ‘7 skin’ metodu njege lica?

Korejski beauty proizvodi polako, ali sigurno, postaju dio mainstream kozmetike i sa sigurnošću se može reći kako K-beauty ima velik utjecaj na zapadnu beauty industriju. Tako je sada na red došla takozvana 7 skin metoda. Radi se o najnovijem korejskom trendu koji je pokrenuo val na internetu, a predviđamo da će se upotreba ove metode samo povećavati.

Što je točno ‘7 skin’ metoda?

To je čin nanošenja tonera ili lagane, vodenaste esencije na lice i to sedam puta zaredom – otuda i naziv 7 skin. Proizvod koji odaberete nanesete na lice odmah nakon čišćenja i prije hidratacije. Provođenje tehnike tonera jednako je jednostavno kao što zvuči. Prije nego što nanesete hidratantnu kremu, nanesete malu količinu tonera na blazinicu i razmažete po cijelom licu i vratu. Onda, dok vam je koža još uvijek vlažna, istu količinu tonera nasipate u dlan i nanesete na kožu i taj drugi korak ponovite još pet puta. Ako oklijevate ponavljati svih sedam koraka, trebali biste započeti polako i s vremenom povećavati broj nanošenja tonera. Za početak je dovoljno da nanesete toner u samo dva ili tri sloja.

Savršeno za dehidriranu kožu

Zvuči jednostavno, ali koja je prednost odbacivanja cijele rutine nanošenja brojnih beauty proizvoda za samo jedan proizvod? Hidratacija i samo hidratacija! Nanošenjem tonera više puta na kožu lica, ona apsorbira više hidratantnih sastojaka, što u konačnici daje hidratiziranu i sjajnu kožu. Metoda 7 skin potpuno je sigurna za kožu sve dok toner ili esencija koju nanosite ne sadrži alkohol, jer tonici koji sadrže alkohol mogu dovesti do suhoće i iritacije kože. Srećom, najnoviji korejski beauty proizvodi ne sadrže alkohol i bogati su hidratantnim i posvjetljujućim svojstvima koja daju odlične rezultate.

Što još korejsku beauty rutinu čini toliko posebnom?

Sa sigurnošću se može tvrditi da su Korejci zaista vrijedni stručnjaci kada je u pitanju postizanje lijepe i ‘staklene’ kože. Međutim, postoji mnogo sastojaka u beauty proizvodima koji vam pomažu u postizanju divne kože o kojoj svi sanjaju. Postoji osnovnih pet sastojaka koje oni koriste u svojim proizvodima. Jedan od njih je puževa sluz. Ta sluz je zvijezda među sastojcima korejske kozmetike jer je bogata hijaluronskom kiselinom koja hidratizira kožu. Hijaluronska kiselina je drugi sastojak koji Korejci vole koristiti u proizvodnji kozmetike. Zahvaljujući njoj vaša koža je vidno nahranjena.

Ginseng je također jedan biljni ekstrakt koji ima mnoštvo benefita poput zaštite kože lica od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem što suzbija smanjenje kolagena i time minimizira bore. Njega kože bogata ginsengom sjajan je način da dobijete blistavu kožu, a korejska kozmetika bogata je ginsengom.

Aloe vera je potpuno prirodni gel obogaćen ljekovitim svojstvima i ne čudi da je i on dio korejske ljepote. Ovaj superheroj među sastojcima može zaliječiti ispucalu kožu i akne. Hidratizira i, iako sadrži vitamin C i E, ublažava iritaciju kože i opekotine od sunca. Ne smijemo zaboraviti na kaktus. Da, dobro ste pročitali – kaktus! Korejci vole u svoje beauty proizvode stavljati ulje i ekstrakt ove bodljikave biljke. Oni lako prodiru u kožu koju tada nahrane, ali bez onog iritantnog osjećaja težine. Sadrži omega-6, flavonoide i beta-karoten.

Foto: Unsplash, Freepik

0