Hidratantne maglice koje u trenu oživljavaju ten, a ne razmazuju šminku
Hidratantne maglice koje u trenu oživljavaju ten, a ne razmazuju šminku

Hidratantne maglice koje u trenu
oživljavaju ten, a ne razmazuju šminku

Svi sigurno poznajete onaj osjećaj kada ste negdje pred kraj radnog vremena, a vaše lice naprosto žudi za hidratacijom. Ujutro, naravno, koža izgleda odlično sa svježe nanesenom šminkom, ali do poslijepodneva to u dosta slučajeva više nije tako. Čak i ako vam je koža masna, vjerujemo da do kraja dana imate potrebu osvježiti je. Tomu je vjerojatno tako jer vam je koža dehidrirana, a da to i ne znate. Upravo zbog toga proizvodi višak sebuma, a to ćete riješiti dobrom hidratacijom.

Ipak, često se dogodi da poslije posla ne idemo ravno doma. To, pak, znači da još neko vrijeme nećemo skinuti šminku i hidratizirati i nahraniti kožu. Srećom, to nije problem otkad postoje hidratantne maglice. Njih jednostavno pošpricate po licu kako biste koži vratili vlagu koja joj nedostaje. Te maglice licu daju blistavost, a ne maste ga, hrane kožu, a ne razmazuju šminku.

Kako birati hidratantne maglice?

Ove maglice često su u praktičnim pakiranjima pa stanu u svaku torbicu. Tako su vam uvijek pri ruci i vaša koža bit će korak bliže hidrataciji koja joj nedostaje. Također, one su prepune hranjivih sastojaka pa će kožu njegovati. Vaša šminka pritom će ostati na mjestu, a vaš ten u trenu će biti osvježen. Ove maglice također je super imati uz sebe kada krenu topliji dani. One tada služe za hidrataciju, ali i kao osvježenje.

Ono na što treba obratiti pažnju prilikom odabira je način raspršivanja. Naime, nitko ne želi onaj jaki mlaz koji je koncentriran samo u jedno mjesto na licu. Želimo onaj raspršivač koji će maglicu ravnomjerno rasporediti i koji će biti nježan. Upravo to je ključ da šminka ostane netaknuta.

Naši favoriti

Na kraju, osim što ćete birati raspršivač koji vam paše, morate odabrati i sastojke koje vaša koža voli. Ako već znate da na nešto ne reagirate dobro, izbjegavajte taj sastojak i u maglicama. Također, ako tražite samo hidrataciju, pripazite da ne kupite maglicu koja sadrži sitni glitter. Kako se ne biste pogubili u ponudi koja je zaista bogata, donosimo naše favorite.

Hidratantne maglice
Chanel
maglica za lice
Biologique Recherche
hidratantne maglice
jane iredale
Hidratantne maglice
Omorovicza
Hidratantne maglice
Dermalogica
Hidratantne maglice
Glow Recipe
Hidratantne maglice
Byoma
Hidratantne maglice
dr.jart+
Hidratantne maglice
fresh
Hidratantne maglice
Youth to The People
Hidratantne maglice
Caudalie

FOTO: Instagram (@mathildegoehler, @josefinevogt), Biologique Recherche, Chanel, Cult Beauty, Da ljepoti, Dermalogica

Učitati još
Zatvori