Hidratantne maglice koje u trenu oživljavaju ten, a ne razmazuju šminku
Hidratantne maglice koje u trenu oživljavaju ten, a ne razmazuju šminku

Hidratantne maglice koje u trenu
oživljavaju ten, a ne razmazuju šminku

Svi sigurno poznajete onaj osjećaj kada ste negdje pred kraj radnog vremena, a vaše lice naprosto žudi za hidratacijom. Ujutro, naravno, koža izgleda odlično sa svježe nanesenom šminkom, ali do poslijepodneva to u dosta slučajeva više nije tako. Čak i ako vam je koža masna, vjerujemo da do kraja dana imate potrebu osvježiti je. Tomu je vjerojatno tako jer vam je koža dehidrirana, a da to i ne znate. Upravo zbog toga proizvodi višak sebuma, a to ćete riješiti dobrom hidratacijom.

Ipak, često se dogodi da poslije posla ne idemo ravno doma. To, pak, znači da još neko vrijeme nećemo skinuti šminku i hidratizirati i nahraniti kožu. Srećom, to nije problem otkad postoje hidratantne maglice. Njih jednostavno pošpricate po licu kako biste koži vratili vlagu koja joj nedostaje. Te maglice licu daju blistavost, a ne maste ga, hrane kožu, a ne razmazuju šminku.

Kako birati hidratantne maglice?

Ove maglice često su u praktičnim pakiranjima pa stanu u svaku torbicu. Tako su vam uvijek pri ruci i vaša koža bit će korak bliže hidrataciji koja joj nedostaje. Također, one su prepune hranjivih sastojaka pa će kožu njegovati. Vaša šminka pritom će ostati na mjestu, a vaš ten u trenu će biti osvježen. Ove maglice također je super imati uz sebe kada krenu topliji dani. One tada služe za hidrataciju, ali i kao osvježenje.

Ono na što treba obratiti pažnju prilikom odabira je način raspršivanja. Naime, nitko ne želi onaj jaki mlaz koji je koncentriran samo u jedno mjesto na licu. Želimo onaj raspršivač koji će maglicu ravnomjerno rasporediti i koji će biti nježan. Upravo to je ključ da šminka ostane netaknuta.

Naši favoriti

Na kraju, osim što ćete birati raspršivač koji vam paše, morate odabrati i sastojke koje vaša koža voli. Ako već znate da na nešto ne reagirate dobro, izbjegavajte taj sastojak i u maglicama. Također, ako tražite samo hidrataciju, pripazite da ne kupite maglicu koja sadrži sitni glitter. Kako se ne biste pogubili u ponudi koja je zaista bogata, donosimo naše favorite.

FOTO: Instagram (@vivabenard, @sophia_vanbragt), Chanel, Cult Beauty, Da ljepoti, Dermalogica

Učitati još
Zatvori