‘Hair plopping’ je najnovija TikTok beauty opsesija

‘Hair plopping’ je najnovija
TikTok beauty opsesija

Tijekom karantene imali smo malo više vremena za posvetiti sebi i svojoj beauty rutini, a kosa nam je nekako bila najviše u fokusu. Posebno zato što su frizeri bili nedostupni i bili smo prepušteni sami sebi. Tada je nastao veliki broj trendova na društvenim mrežama, savjeta vezano uz pravilnu njegu i to koje proizvode odabrati. No, TikTok na ovom području definitivno odnosi pobjedu. Svačija najnovija opsesija je čarobna tehnika sušenja kose, koja se zove ‘hair plopping’. Ne možete ju izbjeći na TikToku, niti da to poželite. Ova tehnika sušenja dobra je za sve tipove kose, a njezine moći posebno dolaze do izražaja kod kovrčavih tipova kose jer im omogućuje krasne kovrče.

Što je to hair plopping?

Na TikToku postoji više od 10 milijuna videozapisa posvećenih upravo ovom novom beauty triku. On uključuje zamatanje vlažne kose u jastučnicu ili majicu kako bi vaše kovrče zablistale. Hair plopping kosi omogućuje to da se suši u potpuno rasterećenom i neometanom položaju, u kojem njezina težina nema nikakvog utjecaja na konačan oblik frizure. To je način sušenja kose bez primjene topline, a to je najzdraviji izbor za svaki tip kose.

Kako pravilno primijeniti ovu metodu?

Nakon što operete i nahranite kosu, nemojte ju sušiti sušilom. Odaberite, pamučnu majicu dugih rukava, jastučnicu ili ručnik i pravilno ga položite na neku ravnu površinu u svom domu. Potom nagnite glavu tako da vrhovi vaše kose dodiruju sredinu tkanine. Pobrinite se za to da je kosa pravilno raspoređena prema dolje, prema tkanini, a zatim polako, poput harmonike, spuštajte glavu prema dolje, u tkaninu. Nakon toga, spojite kutove tkanine sa svake strane, tako da ostanu samo dva, i počnite istovremeno uvijati obje strane dok ne bude čvrsto stisnuto. Potom se uspravite i zavežite krajeve s prednje strane glave. Ne brinite ako će vam biti potrebno nekoliko pokušaja da savladate ovu metodu, a koliko će vam dugo kosa stajati omotana na ovaj način, to u potpunosti ovisi o vama.

Foto: Instagram, TikTok

Preporuka

Zatvori