Gel-kreme kao najbolji odabir za kožu koja se pojačano masti

Gel-kreme kao najbolji odabir za kožu
koja se pojačano masti

@rohinielyse

Iako mijenjamo ljetnu beauty rutinu te se s laganijih formula prebacujemo na one masnije i “teže”, neke ćemo proizvode svejedno zadržati u kozmetičkoj torbici jer ih jednako volimo bez obzira na godišnje doba. U tu skupinu pripadaju i gel-kreme, popularno zvane jelly-kreme koje su nezaobilazne u ljetnoj beauty rutini zahvaljujući spoju lagane gel teksture i hidratantnih spojeva, a u jesenskim će danima i dalje biti odlični saveznici, osobito onima koji muku muče s kožom sklonom mašćenju. Međutim, ova je krema izvrsna za sve tipove kože, a oni s masnom kožom ne moraju strahovati da će područja lica s pojačanim lučenjem sebuma postati još masnija. Riječ je o izrazito hidratantnom proizvodu, no ne treba strahovati da će začepiti pore ili na licu ostaviti osjećaj težine zahvaljujući odličnoj kombinaciji sastojaka koji, između ostalog, uključuju glikol, gliverin i hijaluronsku kiselinu te zahvaljujući činjenici da u formulama gel-krema nema mjesta sastojcima poput maslaca ili ulja koji mogu dodatno zamastiti kožu ili stvoriti probleme s aknama.

Krema za svjež i mladolik izgled

Plus gel-kreme je i taj što se momentalno upija pa odmah možete nastaviti s make up rutinom, a rezultat uporabe bit će mladolik i svjež izgled. Većina ovih krema zamišljena je kao zamjena za klasičnu hidratantnu kremu te ima za cilj hidratizirati kožu, no može se koristiti i kao primer.

@tatcha

Kao i mnoštvo beauty trendova, i ovaj je potekao iz Azije, no europski brendovi vrlo su brzo prihvatili ovaj revolucionarni proizvod u dnevnoj njezi te se okrenuli proizvodnji vlastitih formula. Slijedeći japansku Tatchu, Garnier, Clinique i Chanel na europskom su tržištu među prvima izbacili svoje formule i oduševili beauty ljubiteljice. Danas se gel-kreme mogu pronaći na policama brojnih brendova, bez obzira na to radi li se o kremama s drogerijskim potpisom ili kremama s potpisom luskuznih brendova pa svatko može pronaći kremu idealnu za svoj tip kože i postojeću beauty rutinu. U nastavku donosimo nekoliko odličnih gel-krema koje će se dobro uklopiti u njegu kože.

Učitati još
Zatvori