Što je French girl manikura i zašto su svi ludi za takvim noktima?
Što je French girl manikura i zašto su svi ludi za takvim noktima?

Što je French girl manikura i zašto su
svi ludi za takvim noktima?

Ako se netko razumije u ljepotu i trendove, to su Francuskinje. Njihov bezvremenski stil i klasika kojoj se uvijek okreću naprosto su od njih napravili ikone stila i ljepote. Nije ni čudo, stoga, što ih se smatra autoritetima kada se govori o novim beauty trendovima. Zapravo, sve što ispred sebe ima pridjev “francuski”, prolazi i uvijek će pobuditi pažnju u ljudima.

Tako je i s novom manikurom koju je na Michelle Williams napravio celebrity nail artist Tom Bachik. On redovito potpisuje nokte J.Lo, Selene Gomez i Margot Robbie. S Williams je radio za dodjelu Critics Choice Awardsa. Njezinu zlatnu kombinaciju on je obogatio uvijek elegantnom crvenom manikurom. Na svom Instagram profilu objasnio je da se radi o “french girl mani” noktima te je korak po korak napisao kako su ih postigli.

Što je French girl manikura?

Prije svega, radi se o uredno sređenim noktima. O koži koja je njegovana i kutikulama koje su uređene. Nokti su prirodne, srednje duljine, a cijela ploča nokta prekrivena je lakom. Kako Bachik kaže, nokte i kutikule su prve uredili, a kao drugi korak nanijeli su Chanel bogatu kremu za ruke kako bi kožu nahranili.

Nakon toga su nokte prebrisali s 90%-tnim alkoholom kako bi uklonili bilo kakva ulja i sitne čestice s nokta, a sve kako bi lak bolje prijanjao. Slijedi lakiranje i to najprije baznog sloja, zatim dva sloja crvenog laka i na to sloj gel top coat laka. Posljednji korak je nanošenje ulja kako bi rehidrirali kutikule. Bachik je za sve koristio Chanel proizvode no vi možete koristiti one koje koristite i inače.

Ova manikura na crvenom tepihu izgledala je famozno i posebno je dolazila do izražaja uz zlatnu haljinu. Ključ ove manikure svakako je priprema noktiju i kutikula, a na drugom mjestu je lak visokog sjaja koji uvijek izgleda fantastično. Bitno je da budete strpljivi dok radite ovu manikuru i da se sve osuši kako spada, važno je da ona ostane maksimalno uredna. Najbolje izgleda na kraćim noktima.

FOTO: Instagram (@tombachik)

Učitati još
Zatvori