Legendarni lookovi iz filmova zbog kojih smo se zaljubili u šminku
Legendarni lookovi iz filmova zbog kojih smo se zaljubili u šminku

Legendarni lookovi iz filmova zbog kojih
smo se zaljubili u šminku

Filmovi i serije nepresušno su vrelo inspiracije za sve ljubitelje šminke. Podsjetimo samo koliko su popularne postale šljokice i kristali na očima i noktima nakon serije Euforija. Jednako utjecajni su bili filmovi kroz povijest, a kako bismo to dokazali dovoljno je da spomenemo legendarne obrve Audrey Hepburn, koje mnogi i danas pokušavaju replicirati.

Filmovi s legendarnim make up lookovima

Upravo takve legendarne make up lookove iz filmova popisali smo u ovom tekstu. Šminka je to koja je i nas navela na eksperimentiranje i zbog koje smo zavoljeli make up i sve što se s njime može. Na našem popisu našli su se filmovi s klasičnim lookovima i onim nešto avangardnijima.

Uma Thurman kao Mia u Paklenom šundu (1994.)

Pakleni šund, originalnog naziva Pulp Fiction odavno je svrstan među legendarne filmove koje svatko u životu mora pogledati. Isto tako šminka Ume Thurman je look koji svatko barem jednom treba isfurati. Radi se o klasičnom crvenom ružu i crnom tušu. Tako jednostavno, a tako efektno.

Olivia Newton-John kao Sandy u Briljantinu (1978.)

Nedavno preminula Olivia Newton-John proslavila se upravo ovom ulogom. Na početku filma ona njeguje izgled „dobre“ cure. Vječito je u pastelnim haljinicama, a make up je minimalan. U jednom trenu pojavljuje se u zabavnom parku. Nosi legendarnu crnu kombinaciju, kosa joj više nije u repu nego je natapirana, a make up je upečatljiv. Ona također nosi crveni ruž, ali ima i snažno naglašene oči. Na njima je sivo sjenilo i crni tuš.

Barbra Streisand kao Fanny u filmu Funny Girl (1968.)

Barbra Streisand proslavila se svojim specifičnim izgledom, a u ovom filmu oduševila nas je šminka na njezinim očima. To nije bio običan cat eye, to je bio dramatičan cat eye koji je savršeno pratio njezinu prirodnu liniju oka. Također, naglašene su bile donje trepavice dok je ostatak make upa bio minimalan.

Catherine Zeta-Jones kao Velma Kelly u mjuziklu Chicago (2002.)

Jedna od najpoznatijih uloga ove Velšanke obilježena je legendarnom kratkom crnom kosom i vamp šminkom koja ni u jednoj sceni ne prolazi neprimijećeno. Zeta-Jones također ovdje ima crveni ruž, ali i jako dramatično našminkane kapke. Prava je to definicija smokey eye šminke s jako naglašenim trepavicama.

Jessica Chastain kao Molly u Velikoj igri (2018.)

U ovom filmu genijalno je iskorišten oblik očiju koji ima Jessica Chastain. U različitim scenama ona, naravno, ima različitu šminku no možda najdraža nam je ona gdje ima tamno sjenilo na očima. Ono ima ljubičaste podtonove zbog kojih genijalno do izražaja dolaze njezine svijetle oči.

jessica chastain, filmovi
IMDb

Beyoncé Knowles kao Deena u filmu Dreamgirls (2006.)

Golema kosa karakteristična za šezdesete i upečatljivo sjenilo u boji. Beyonce izgleda senzacionalno u ovoj ulozi, a najdraži look nam je svakako onaj s plavim sjenilom, izvučenim crnim tušem i golemim trepavicama.

Marilyn Monroe kao Lorelei Lee u filmu Muškarci više vole plavuše (1953.)

Tko bi zaboravio ovaj legendarni beauty trenutak? Marilyn ima svoju prepoznatljivu platinasto plavu frizuru, tanku crtu crnog tuša na kapcima i sjajni crveni ruž. Uz to ima naglašene obraze i definirane obrve. Filmovi, točnije šminkeri, i danas rekreiraju takav make up.

Jennifer Garner kao Jenna u filmu Od klinke do komada (2004.)

Teško da Jennifer Garner može ne ostaviti dojam s onom „špičastom“ frizurom, šarenom haljinom i puno prejakom make upom. No koliko god nam se činilo da u tom looku ništa ne ide jedno s drugim, on je ipak postao legendaran, pogotovo za sve one koji tek kreću sa šminkanjem. Jako rozo sjajilo, gotovo ekstremno rozi obrazi i šljokice na očima, pa koga to ne bi navelo na eksperimentiranje?

jennifer garner, filmovi
IMDb

Showgirls (1995)

Showgirls su kritičari i gledatelji potpuno pokopali. Neki čak govore i da se radi o najgorem filmu ikad snimljenom, no šminka iz tog filma postala je kultna. Toliko je dobra da je služila kao inspiracija za Euforiju. Pogađate, make up je eklektičan i prepun šljokica.

Christina Ricci kao Layla u filmu Buffalo ’66 (1998.)

Ricci u ovom filmu ima šminku sličnu onoj Beyonceinoj u filmu Dreamgirls. Nosi plavo sjenilo koje je naneseno i na donji kapak. Također ima dramatični crni tuš i velike trepavice. Uz to ima nude ruž s narančastim podtonovima.

Julianne Moore kao Charlotte u filmu Samac (2009.)

Julianne Moore u ovom redateljskom prvijencu Toma Forda nosi grafički tuš koji neodoljivo podsjeća na legendarni look manekene Twiggy. Oštra crta tušem nanesena je na pregib na gornjem kapku kao i na donji kapak. Uz to, na kapcima je svjetlo sjenilo te glumica nosi velike dramatične trepavice.

Audrey Hepburn kao Jo u filmu Funny Face (1957.)

Upravo iz ovog filma dolaze one legendarne obrve s početka teksta. Dok se nakon Doručka kod Tiffanyja Audrey nametnula kao modna ikona, ovdje do izražaja najviše dolazi šminka. Debele, izražene, a definirane obrve, debela crna crta tuša, velike trepavice, rumeni obrazi i mat crveni ruž – legendarno.

Mila Jovovich kao Leeloo u Petom elementu (1997.)

Ovaj film prepun je futurističkih lookova i mode. Jedan od njih je i kričavo narančasta kosa koju ima lik koji je utjelovila Mila Jovovich. U jednoj od scena ona koristi uređaj za šminkanje koji joj na kapke stavlja ljubičasto sjenilo zbog kojeg do izražaja dolaze njezine zelene oči. Uz to ima tanke i svijetle obrve te tamnu olovku na gornjem i donjem kapku. Usne su neutralne.

FOTO: IMBd, Instagram

Učitati još
Zatvori