Festivalske frizure mogu biti odlična inspiracija za toplu sezonu

Ako postoji neko mjesto gdje je u beauty smislu sve dopušteno i gdje zapravo traje tajno natjecanje “tko-će-imati-otkačeniju frizuru”, onda su to definitivno glazbeni festivali. Iza nas je Coachella, a na njoj smo mogli vidjeti pravu raskoš frizura te je svatko mogao pronaći nešto za sebe – od jednostavnih frizura za koje su dovoljni tek četka i fen, preko šljokica koje su nezaobilazan detalj svakog otkačenog looka, pa do ukosnica koje su nam se ove sezone vratile u velikom stilu.

Dajte si oduška, neka kreativka u vama progovori!

Ipak, svi će se složiti u jednome: festivali su idealne prilike u kojim treba zaboraviti na mnogima omiljenu klasiku, probuditi kreativku u sebi i dati si oduška! Vrijedi samo jedno pravilo: što luđe, to bolje, a čini se kako to “luđe” svake godine dolazi na jednu novu razinu jer su frizure sve razigranije, šarenije i neobičnije.

Cvijeće je dugo bilo zaštitni znak festivala te sastavni (i jedini) dio festivalskih frizura, no na njegovo mjesto sad su došli otkačeniji modni dodaci. Pletenice su neizostavne, osobito kad se radi o popularnim dutch braids, a cure ih ukrašavaju perlicama, ringovima i metalnim špangicama. One odvažnije odlučit će se za space buns koji su postali sinonim za festivalsku modu, a najhrabrije će kosu privremeno obojati u neku drugu boju – tu prednjače tirkizna i, naravno, nezaobilazna ružičasta boja koja je već sezonama veliki hit.

Najbolja stvar kod festivalskih frizura je ta što se lako mogu “prekopirati” za svakodnevni look, samo je potrebno malo smiriti dojam. Primjerice, spomenuti space buns mogu biti genijalan izbor za neki ludi tulum, a pletenica je odličan izbor za svaki dan umjesto klasičnog repa. Pravi festivalski boom doživjele su i ukosnice, a one više nisu rezervirane samo za festivale, nego će savršeno zaokružiti i odjevne kombinacije za svaki dan. Izdvojili smo frizure cura s Instagrama, a teško je reći koja je više cool!

Foto: Instagram

0