Concealer sandwiching: Tehnika koja pomaže da bolje prekrijemo prištiće korektorom
Concealer sandwiching: Tehnika koja pomaže da bolje prekrijemo prištiće korektorom

Concealer sandwiching: Tehnika koja pomaže da bolje prekrijemo prištiće korektorom

Vjerojatno ste primijetili do sada da se riječ sendvič nerijetko spominje u našim beauty i modnim rubrikama. Tehnika kreiranja sendviča je, kako vidimo, primjenjiva i u modi, a sve češće i u ljepoti. Sigurno ste čuli za retinol sandwich metodu, kao jedan od najboljih načina nanošenja ovog skincare proizvoda. Sada nam beauty zajednica donosi isto pravilo samo za drugi proizvod. Ako do sada niste uspijevali adekvatno prekriti prištiće, concealer sandwiching metoda će vam pomoći da riješite taj problem. Donosimo sve o tome.

Znate li onaj osjećaj kada vam se prištići pojave u nezgodnom trenutku upravo kada je to najmanje potrebno? Vjerujemo da se svima barem jednom dogodilo. Concealer sandwiching metoda je dobar saveznik u ovakvim situacijama. Najjednostavnije rečeno, concealer sandwiching je slojevito nanošenje korektora. Ako ste mislili da je nemoguće potpuno sakriti bubuljice tako da koža i dalje zadrži prirodan izgled, slojevito nanošenje korektora će vam pomoći u tome.

How to: Concealer sandwiching

Kao što i samo ime implicira concealer sandwiching je tehnika gdje se tekući  puder nanosi između dva sloja korektora. Ovoj tehnici nas uči vizažist Vincent Ford. Za primjenu ove tehnike, važno je pronaći odgovarajuće proizvode. S obzirom na to da se ova metoda može da primijeniti ne samo za bubuljice, već i za ostale nesavršenosti, bitno je odrediti boju istih. Ljubičaste dijelove možete neutralizirati žutom nijansom korektora, dok vam je za crvene i tamnije mrlje potrebna nijansa u boji breskve. Bitno je nabaviti tekući korektor. Nanesite ga na mjesto koje želite prekriti, a zatim dodajte mat tekući puder. Izblendajte tako što ćete utapkati, a ne razmazivati. Za savršeni finiš dodajte još jedan sloj korektora. Ova metoda ne samo da pruža bolju pokrivenost, već i mnogo duže traje nego klasična metoda nanošenja jednog sloja korektora.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@lizziebowker, TikTok @vincent.ford)

Učitati još
Zatvori