Trik koji oživljava tanku kosu u 10 minuta zapalio je društvene mreže

Trik koji oživljava tanku kosu u 10 minuta
zapalio je društvene mreže

Ako imate dugu, tanku kosu, najnoviji trend oblikovanja kose koji osvaja društvene mreže će vas oduševiti. TikTok fen frizura pružit će vašoj kosi volumen o kakvom sanjate i vrhove koji su savršeno oblikovani. Iako generacija Z voli uzimati zasluge za brojne beauty trendove koji se pojavljuju na TikToku, ovaj konkretni trik ima korijene još u ’90-ima. Takozvani bombshell look se vratio!

Čičak vikleri, koje su obožavale naše mame i bake, sad su opet u trendu

TikTok fen frizuru je iznenađujuće jednostavno kreirati, no bit će vam potrebno možda malo više vremena nego što ste na to naviknuti. Glavni alat koji će vam pomoći postići ovu frizuru je sada već pomalo retro, a voljele su ga naše mame i bake. Vrijeme je da se ponovno upoznate s čičak viklerima za kosu.

Rijetko što može nadmašiti volumen koji pružaju čičak vikleri, a njihova popularnost raste kako TikTok fen frizura postaje sve popularnija. Naime, hashtag #velcrorollers prikupio je nevjerojatnih 46,4 milijuna pregleda na TikToku i sve se više povećava. Pravilno pričvršćeni na svoje mjesto, nekoliko čičak viklera u kosi nakon sušenja i malo vremena je sve što vam je potrebno da sami kreirate TikTok fen frizuru. U nastavku vam donosimo upute za to kako pravilno koristiti čičak viklere.

Kako pravilno koristiti čičak viklere?

Osušite kosu

Čičak vikleri najbolje djeluju na osušenoj kosi. Želite da vaša kosa ima malo topline kada pramenove počnete namatati na viklere jer će ona pomoći u kreiranju frizure. Nemojte zaboraviti nanijeti proizvod za zaštitu od topline te sprej za volumen na korijen kose prije sušenja. To će pridonijeti još boljem konačnom rezultatu.

Razdijelite kosu

Razdijelite kosu na minimalno tri dijela te pramen po pramen zasebno namatajte na viklere. Pramenovi koje namatate na viklere ne bi smjeli biti deblji od samog viklera. Uz to, poželjno je odvojiti srednji dio kose (u širini čela – od čela do potiljka, poput irokeze) od dijelova kose s obje strane glave.

Pravilno namatanje čičak viklera

Opće pravilo za TikTok fen frizuru je da pramenove kose namatate od lica. Pazite da svaki pramen kose nije širi od viklera koji koristite, a ako imate tanku kosu srednje duljine, odaberite viklere promjera dva centimetra. No, ako imate dugu kosu, možete odabrati i malo šire viklere, stručnjaci tada preporučuju promjer od tri centimetra. Što se tiče viklera s obje strane vaše glave, nema pravila. Neki TikTokeri kosu na njih namataju prema unutra, drugi prema van. Na vama je da isprobate i odaberete look koji vam je draži. Imajte na umu da će vam za cijelu kosu vjerojatno trebati 12 do 14 viklera.

Pričvrstite viklere

Nemojte se oslanjati na čičak da će vam viklere držati na mjestu, a nemojte posezati ni za ukosnicama jer će vam one ostaviti pregibe na kosi. Najbolje je odabrati srebrne, ravne kopče, kakve koriste frizeri. Njima pričvrstite svaki vikler kako biste izbjegli udubljenja i iskrivljene valove.

Zagrijte kosu

Nakon što su vam svi vikleri fiksirani na mjestu, na red dolazi sušilo za kosu. Odaberite postavku srednje topline i niske brzine te zagrijte kosu prije nego što ju pustite da se u potpunosti ohladi. Stručnjaci preporučuju da zagrijete jedan po jedan vikler, prije nego što nanesete malo laka za kosu. Potom vam samo preostaje pričekati. Želite držati viklere u kosi dok se ona u potpunosti ne ohladi. Nema smisla koristiti viklere ako imate manje od 10 minuta za čekanje prije nego što ih izvadite. Ovo vrijeme možete iskoristiti da si skuhate šalicu kave ili se našminkate prije izlaska. Idealno ih je ostaviti pola sata.

Vađenje viklera

Počnite vaditi viklere odozdola prema gore. Nakon što ste ih sve izvadili, nagnite glavu naopako i protresite kosu prstima, prije nego što ponovno nanesete lagani lak za kosu, i to je to. U nastavku možete vidjeti kako izgleda konačni rezultat kod nekoliko TikTokerica.

@lizzi.mov

me to my rollers: ur doing amazing sweetie #velcrorollers

♬ Glamorous – Fergie

Foto: Instagram, TikTok

Učitati još
Zatvori