Kakav make up zvijezde nose na crvenom tepihu?

Kakav make up zvijezde nose na
crvenom tepihu?

Ususret dodjeli nagrada Zlatni Globus, koja je noćas na rasporedu po našem vremenu, zvijezde se užurbano spremaju za pojavljivanje na crvenom tepihu. Golden Globes dodjela već je tradicionalno jedna od glamuroznijih u sezoni filmskih nagrada, a sama kulminacija očekuje nas u oskarovskoj noći, 25. veljače, kada se održava 91. po redu dodjela zlatnih kipića.

Poznate glumice već su sada prepuštene u ruke beauty stručnjaka, koji će za potrebe crvenog tepiha pripremiti svoje klijentice da zablistaju u svom najboljem izdanju. No, kakvi su make up trendovi za filmske crvene tepihe ove godine? Za početak, gotovo pola posla je u pripremi, pa se lica poznatih glumica pripremaju bogatim hidratantnim maskama i osvježavajućim oblozima za okoloočno područje, što će zasigurno poslužiti kao najbolji primer za šminku.

Poznata make up artistica Charlotte Tilbury, koja redovito šminka zvijezde za crveni tepih, ističe kako će ove godine najveći trend biti beauty look u duhu starog Hollywooda, no ovog puta s mnogo više svježine i sa svjetlom obasjanim tenom koji pršti od zdravlja, prirodnosti i ljepote. Glumice se najviše oslanjaju na old Hollywood stil između 20-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, a uz te elemente, od izuzetne je važnosti stvoriti dobru podlogu na njihovim licima, kako bi ten savršeno izgledao čak i pod često nemilosrdnim svjetlima reflektora. Blur i mekani fokus, cilj su kojem se teži pri stvaranju te besprijekorne podloge, koja neće odati tragove nesavršenosti i proširenih pora, već će biti ujednačena, meka i zaglađena, otkrivajući sjaj kože iznutra.

Pritom govorimo o podlozi koja licu daje dojam kao da ste ga provukli kroz omiljene filtere za savršenu Instagram fotografiju, a još laskaviji izgled svog tena, zvijezde će postići konturiranjem i sjenčanjem obraza, brade i nosa, u svrhu njihova vizualnog preoblikovanja za taj toliko priželjkivani imidž holivudske zvijezde.

Klasičan holivudski look u ovoj godini dobiva update, a budući da se teži svježini make upa, teški smokey eye u dubokim tonovima bit će zamijenjen očima naglašenim vrlo finim i kvalitetnim shimmerom te nježnim nijansama bisera i šampanjca.

Iako možda nije ekspresivan kao smokey eye, ovaj je look moderan, nenaglašeno elegantan i s lica definitivno skida nekoliko godina. Na usnama i dalje vlada klasična crvena boja koja je ikoničan element holivudskog beauty looka, no glumice sve više teže nježnim roskastim ruževima koji stvaraju iluziju punijih i većih usana. Crni tuš nosit će se u mačkastom stilu, a vodena linija oka bit će iscrtana bijelom olovkom, kako bi oči djelovale veće i vedrije, a pogled postao otvoreniji.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori