Vodič za bronzere: Postignite osunčani i mršaviji izgled uz odgovarajuće proizvode i tehniku
Vodič za bronzere: Postignite osunčani i mršaviji izgled uz odgovarajuće proizvode i tehniku

Vodič za bronzere: Postignite osunčani i mršaviji izgled uz odgovarajuće proizvode i tehniku

Dobar bronzer u trenu može napraviti značajnu promjenu u vašem izgledu. Svrha bronzera je dodati “dubinu i toplinu” vašoj koži. Ali odgovarajući bronzer može učiniti mnogo više – kao što je stvoriti iluziju mršavijeg izgleda ili učiniti da izgledate kao da ste došli s ljetovanja, a niste ustajali s kauča cijeli vikend.

Evo gdje postaje komplicirano: usprkos sposobnosti da probudi vašu kožu, mnoge formule imaju tendenciju biti previše narančaste, previše svjetlucave ili jednostavno izgledaju umjetno. Ali kada točno znate što tražite, mogućnost lažiranja osunčanog i mršavijeg izgleda lica kojeg možemo postići bronzerom postaje daleko jednostavnija.

Kako odabrati svoju savršenu nijansu

Kod bronzera je cilj da izgleda što prirodnije. Kada birate bronzer, razmislite o tome što se prirodno događa kada ste na suncu. Neka tijelo daje tragove. Prepoznajte dublje tonove koji se pojavljuju na vašim prsima, ramenima i rukama i upotrijebite to kao mjerilo.”

Najsigurnije je početi je s dvije nijanse tamnijom bojom od vaše prirodne boje kože, a zatim idite na tamniju boju ako želite intenzivniji kontrast. Onima sa svjetlijom kožom najbolje će stajati bronzeri s neutralnim podtonovima, odnosno oni koji nisu ni pretopli ni prehladni. Terracotta nijanse s blago crvenkastim podtonom lijepo nadopunjuju preplanulu i maslinastu kožu. U međuvremenu, bronzeri koji sadrže zlatnu boju najbolje stoje na tamnijoj koži, dok formule s ciglastocrvenom bazom naglašavaju duboku kožu s crvenim i smeđim tonovima.

A ako ne znate koji ste podton držite se nečeg neutralnog što će vam, bez obzira na boju kože, dati prirodan ten.

Kako odabrati pravu formulu za svoj tip kože

Kao i kod svih drugih vrsta šminke, pri odabiru formule uzmite u obzir svoj tip kože. Bronzeri u kamenu su najmanje zastrašujući i najlakši za korištenje, pogotovo ako ste početnik. Funkcioniraju na svim tipovima kože, ali su najbolji za masnu kožu. Ako imate suhu ili mješovitu kožu, pobrinite se da redovito radite pravilan fizički ili kemijski piling. Tako se vaš bronzer neće uhvatiti za suhu kožu i stvoriti mrlje. Kremasti bronzeri izgledaju najprirodnije, svestrani su i možete ih nadograđivati te najduže traju na vašoj koži.

 

Kako nanijeti bronzer

Počnite s manje proizvoda pa ga postepeno nadograđujte. Nanesite proizvod na četkicu ili spužvicu, ili prstima. Zatim nanesite na lice u obliku broja 3 —počevši od sljepoočnica, niz kosu sa strane, preko vrhova jagodica i duž linije čeljusti. Zatim, koristeći ostatak proizvoda koji vam je preostao, izblendajte uz rubove nosa, vrh brade i vrat.

Istražili smo umjesto vas koji bronzeri najbolje odgovaraju određenim tipovima kože. Suhoj, masnoj, svjetlijoj, tamnijoj,…

Učitati još
Zatvori