Šiške koje će u 2022. biti veći hit i od svima omiljenih ‘curtain’ šiški

Šiške koje će u 2022. biti veći hit i od svima omiljenih ‘curtain’ šiški

Prema riječima slavnih frizerskih stilista, u 2022. godini svi će nositi takozvane ‘bottleneck’ šiške. One su poznate po tome što gotovo izgledaju kao da su u obliku vodoravnog slova ‘c’ na vašem čelu. Počevši od najkraćih dijelova u sredini pa do dužih, uvinutih dijelova oko očiju, a zatim najdužih vlasi koje prate liniju jagodične kosti.

Njihovu duljinu, gustoću i kut možete prilagoditi sebi, ovisno o tome želite li učiniti da vam jagodice izgledaju šire ili istaknutije. Ako ne mislite da ste osoba kojoj stoje šiške, važno je znati da stručnjaci tvrde da je ovaj trend kao stvoren za svakoga. Mnogim ljudima ne pristaju klasične šiške, odnosno ‘gruba’ vodoravna linija preko lica. No, većina može nositi ‘bottleneck’ šiške jer one dodaju mekoću licu.

Kako kreirati ‘bottleneck’ šiške?

Da biste dobili ‘bottleneck’ šiške, zamolite svog frizera da kreira duže šiške koje će vam sezati do jagodica pod kutom koji laska vašem licu. Zatim zatražite da se središnji dio malo po malo skraćuje, održavajući pritom liniju rezanja mekom i isprekidanom, s najkraćim dijelom u sredini i sve dužim na vanjskim krajevima. Ako imate bilo koju nedoumicu možete se inspirirati frizurama slavnih. Dakota Johnson posebno je poznata po svojim ‘bottleneck’ šiškama, a odnedavno ih nosi i Lily Collins.

Kako stilizirati ove trendi šiške kod kuće?

Samo zato što ‘bottleneck’ šiške nisu u potpunosti ravne, ne znači da će biti potrebno puno vremena ili proizvoda kako biste ih lijepo oblikovale. Zapravo, njihov asimetrični oblik omogućuje puno više slobode i raznolikosti prilikom stiliziranja. Prije svega, budući da je svaki dio ovih šiški različite duljine, htjet ćete ih stilizirati u skladu s tim. 

Za središnji dio, na primjer, trebale biste uzeti u obzir duljinu šiški. Ako su kraće, možete ih oblikovati tako da središnji dio suptilno istaknete uz pomoć uvijača ili okrugle četke prilikom feniranja. Ovo će vam ih tijekom dana držati dalje od očiju, no nemojte pretjerati s uvijanjem. S druge strane, ako su vam šiške dulje, stručnjaci predlažu da ih oblikujete kao što biste oblikovale ‘curtain’ šiške. Točnije, svaku polovicu šiški gurnite na bilo koju stranu lica kako biste središnji dio držale dalje očiju.

Za dulje krajeve koji sežu do vaših jagodica, razmislite o korištenju pegle ili uvijača za kosu kako biste stvorile blagi val. To će vam pomoći da ublažite prijelaz sa šiški na ostatak vaše kose. Bez obzira na to kako oblikujete svoje šiške, nemojte na kraju zaboraviti nanijeti malo laka za kosu. Isto tako, stručnjaci preporučuju da ga prvo nanesete na češalj ili prste, a potom na kosu. Tako ćete izbjeći neželjeni sjaj lica.

Foto: Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori