Pronašli smo proizvode za sunčanje sa 100% prirodnim filtrima. Štite i lice i tijelo
Pronašli smo proizvode za sunčanje sa 100% prirodnim filtrima. Štite i lice i tijelo

Pronašli smo proizvode za sunčanje sa 100% prirodnim filtrima. Štite i lice i tijelo

Iako je sunce neophodno za život i sintezu vitamina D, prekomjerno izlaganje može izazvati promjene na tijelu, s kratkoročnim i dugoročnim posljedicama.

Kratkotrajno izlaganje UV zrakama uzrokuje:

 • epidermalno zadebljanje
 • eritem / crvenilo kože
 • odumiranje stanica
 • proizvodnju slobodnih radikala (oksidativni stres)
 • oštećenje DNK
 • alergije (radijacijski dermatitis).

Danas je sunce glavni uzročnik raka kože i ostaje glavni čimbenik starenja kože, potičući pojavu tamnih mrlja i dubljih bora. Iako naše tijelo ima više prirodnih zaštitnih mehanizama za borbu protiv UV zraka, vanjski sustav zaštite od sunca neophodan je da bi se ograničilo oštećenje kože.

Biologique Recherche proizvodi za sunčanje su snažan, učinkovit i sveobuhvatan program njege kože u tri koraka tijekom cijelog ciklusa sunčanja, pogodan za sva Trenutna stanja kože©.

Biologique Recherche proizvodi za sunčanje sdrže TRIPLE SHIELD COMPLEX©

S ekskluzivnim kompleksom formuliranim sa 100 % prirodnim filtrima, kombinacijom mineralnih i biljnih filtara, tehnologija Triple Shield Complex© pruža zaštitu od cijelog spektra sunčevog zračenja koje je opasno za tijelo i učinkovito štiti kožu ciljano djelujući na 100 % sunčevih zraka [UVA zrake + UVB zrake + vidljiva svjetlost + infracrvene zrake].

 • [UVB zrake]

  Zrake koje utječu na epidermu, gornji sloj kože. Uzrokuju eriteme, poznatije kao opekline od sunca, što rezultira crvenilom i zagušenjem kože.

 • [UVA zrake]

  Zrake koje utječu na dermu, uzrokujući dugotrajnije reakcije. Doprinose preuranjenom starenju kože, što rezultira gubitkom elastičnosti, dehidracijom kože i stvaranjem bora.

 • [Vidljiva svjetlost]

  Doprinosi preranom starenju kože.

 • [Infracrvene zrake]

  Prodirući u potkožno tkivo, pogoršavaju oštećenja uzrokovana UVA i UVB zrakama, a istovremeno uzrokuju oksidativni stres

Tri koraka za zaštitu od štetnog djelovanja sunca

1. PRIPREMA – MJESEC DANA PRIJE IZLAGANJA SUNCU

Pripremite se za izlaganje suncu, potaknite prirodnu preplanulost, spriječite pojavu pigmentacijskih mrlja i starenje kože. Naše je tijelo razvilo više prirodnih zaštitnih načina kao odgovor na stres uzrokovan UV zrakama, poput zadebljanja rožnatog sloja, pigmentacije kože, kao i enzimski sustav za popravak DNK. Međutim, taj mehanizam postaje djelotvoran tek nakon četiri tjedna. Zato je ključno na vrijeme pripremiti kožu prije svakog izlaganja da biste očuvali svoj sunčev kapital.

PRÉPARATION U.V. – Njega lica prije izlaganja suncu

Proizvod za njegu kože Préparation U.V., bogat prirodnim aktivnim sastojcima biljnog porijekla, priprema kožu da na optimalan način upije sunčevo zračenje već od prvog izlaganja.

PREDNOSTI

 • Pospješuje sintezu melanina bez izlaganja suncu, čime potiče prirodno tamnjenje kože.
 • Sprječava pojavu pigmentacijskih mrlja i pomaže usporiti starenje kože.

Upotreba: Préparation U.V. upotrebljava se najmanje četiri tjedna prije prvog duljeg izlaganja suncu. Nanosi se ujutro i navečer na cijelo lice, vrat i dekolte. Prilagođen je svim Trenutnim stanjima kože©.

FAZA INCIJALIZACIJE – HELIOS3

Dodatak prehrani na bazi biljnih ekstrakata, luteina, vitamina i minerala, koji djeluje iznutra i podrška je epidermi prije, tijekom i nakon izlaganja suncu.

Helios3 prati kožu tijekom tri faze metodologije njege za sunčanje Biologique Recherche. Njegova cjelovita formula obogaćena je prirodnim karotenoidima i esencijalnim masnim kiselinama (omega 3 i 6), kao i vitaminima A i E te antioksidativnim mineralima koji pomažu zaštititi stanice od oksidativnog stresa, odgovornog za starenje kože i pojavu pigmentacijskih mrlja.

Upotreba: Uzmite jednu kapsulu dnevno. Tretman započnite mjesec dana prije izlaganja suncu i nastavite tijekom cijelog razdoblja izlaganja te mjesec dana nakon toga, da produljite učinak.

*Kao mjera opreza, pušačima se ne preporučuju dodaci prehrani koji sadrže beta-karoten.

2. ZAŠTITA – TIJEKOM IZLAGANJA SUNCU

Biologique Recherche proizvodi za sunčanje pomažu stvoriti barijeru koja kožu štiti tijekom izlaganja suncu.

PROTECTION U.V. SPF 25 / SPF 50

Obilno nanesite Protection U.V. na cijelo lice, vrat i dekolte prije svakog izlaganja suncu, zatim barem svaka dva sata za potpunu zaštitu.

DJELOVANJE

 • Djelovanje za zaštitu od sunca
 • Anti-age djelovanje

PREDNOSTI

 • Formule su fotostabilne i vodootporne.
 • Sprječavaju fotostarenje kože i pojavu pigmentacijskih mrlja.
 • Ograničavaju isušivanje kože.
 • Štite kožu od UVA, UVB i infracrvenih zraka.

Upotreba: Obilno nanesite Protection U.V. na cijelo lice, vrat i dekolte prije svakog izlaganja suncu, zatim barem svaka dva sata za potpunu zaštitu.

PROTECTION U.V. CORPS SPF 25 / SPF 50

Biologique Recherche u ponudi ima cjelovitu paletu inovativnih proizvoda za zaštitu od sunca, uključujući i zaštitu za tijelo koja je pogodna za sva Trenutna stanja kože©. Proizvodi su vodootporni, ekološki prihvatljivi i sigurni za morski okoliš. Naš sustav zaštitnih filtara osmišljen je tako da ograniči raspršivanje i ispuštanje krema za sunčanje u more. Kao osnivač i član udruge OceanoScientific, za Biologique Recherche je od ključnog značenja doprinijeti očuvanju oceana.

Proizvodi Protection U.V. Corps (SPF 25 / SPF 50) učinkovito štite kožu od sunca zahvaljujući kombinaciji 100 % prirodnih filtera. Tehnologija Triple Shield Complex© ciljano djeluje na 100 % sunčevih zraka [UVA + UVB + vidljiva svjetlost + infracrvene zrake], pruža potpunu zaštitu i čuva sunčev kapital kože. Ograničava dehidraciju uzrokovanu izlaganjem suncu.

DJELOVANJE

 • Djelovanje za zaštitu od sunca
 • Anti-age djelovanje

PREDNOSTI

 • Štite kožu od vidljive svjetlosti te UVA, UVB i infracrvenih zraka.
 • Ograničavaju isušivanje kože.
 • Sprječavaju fotostarenje koje uzrokuje pojavu pigmentacijskih mrlja.

Upotreba: Poprskajte na dlanove te obilno i ujednačeno nanesite na cijelo tijelo prije svakog izlaganja suncu, zatim barem svaka dva sata za potpunu zaštitu.

3. SMIRIVANJE I OBNAVLJANJE – MJESEC DANA NAKON IZLAGANJA

Smirite i obnovite kožu nakon intenzivnog izlaganja suncu.

RÉPARATION U.V

Nakon izlaganja suncu koža je krhka i dehidrirana jer je epiderma, osim UV zrakama, često izložena morskoj vodi, kloru, vjetru, soli i pijesku, što je sve isušuje. Osim ovih štetnih učinaka na epidermi, tijekom izlaganja UVA zračenju mogu nastati slobodni radikali i promijeniti DNK stanica derme, oštećujući kolagenska i elastinska vlakna. Nastala glikacija također može uzrokovati pojavu novih i produbiti postojeće bore. Ova pojava, koja je rezultat reakcije između proteina kože i šećera, tako ubrzava starenje kože.

Réparation U.V. obnavlja kožu nakon štetnih učinaka fotostarenja, sprječava rizik od reaktivnosti kože nakon izlaganja UV zračenju i pruža trenutačno smirujući učinak.

DJELOVANJE

 • Smirujuće djelovanje
 • Obnavljajuće djelovanje

PREDNOSTI

 • Obnavlja i smiruje kožu nakon izlaganja suncu.
 • Bori se protiv utjecaja slobodnih radikala.
 • Popravlja kožu od oštećenja uzrokovanih fotostarenjem.
 • Ograničava pretjerano ljuštenje kože.
 • Trenutačno i dugotrajno umanjuje crvenilo.

Upotreba: Nanesite na cijelo lice, vrat i dekolte nakon izlaganja suncu. Nježno masirajte do potpunog upijanja proizvoda. Ovaj proizvod nije namijenjen za zaštitu kože od sunca.

Foto: PR, iStock

Učitati još
Zatvori