Proizvod koji će preporoditi vašu suhu i oštećenu kosu

Proizvod koji će preporoditi vašu
suhu i oštećenu kosu

Kada su vrhovi kose ispucali, to znači da je oštećeno vlakno kose. Kutikula, tj. vanjski i najkeratiniziraniji sloj vlasi, počinje propadati. Keratinski filamenti u korteksu kose se istežu i savijaju. Kutikule kosi omogućuju da zadrži ravnotežu vlage, čime joj pruža gipkost, jačinu i sjaj. Njezine glatke i nepropusne stanice, raspoređene kao ljuskice koje se preklapaju, sprječavaju isušivanje korteksa i štite ga od vanjskih štetnih utjecaja. Postoje mnogi čimbenici koji mogu uzrokovati propadanje kutikule: prekomjerno izlaganje suncu ili kloru, prekomjerno četkanje ili sušenje, onečišćenje, kemijski tretmani (bojanje, izravnavanje itd.).

Kao odgovor na probleme suhe i oštećene kose, Biologique Recherche je stvorio Pommade Capillaire. Njezina formulacija oponaša ceramide kako bi se ojačao lipidni cement, a kosa učvrstila i postala sjajnijom. Znakovi isušivanja kose trajno su smanjeni.

POMMADE CAPILLAIRE – BIOLOGIQUE RECHERCHE RJEŠENJE ZA SUHU I OŠTEĆENU KOSU

Biologique Recherche Pommade Capillaire

Kreacija Pommade Capillaire dio je faze njege u metodologiji Biologique Recherche. Vrlo bogat aktivnim sastojcima, ovaj melem popravlja, oblaže i štiti kosu. Proizvod je dodatak paleti završnih seruma, zajedno s Lotion Kéractive. Pommade Capillaire iz Biologique Recherche oblaže kosu kao film za zaglađivanje i popravljanje vlasi kose i ispucalih vrhova. Kosa je obložena i nahranjena sve do vrhova. Ovaj je proizvod obogaćen kompleksom biljnog ulja koji restrukturira vlakna kose, zaglađuje kutikule i ispunjava praznine u lipidnom cementu – popravlja kosu i štiti je od svakodnevnih štetnih utjecaja. Pommade Capiillaire je proizvod koji se ne ispire i može se nanositi na suhu ili mokru kosu, svakodnevno nakon svakog šamponiranja. Pumpica oslobađa malu količinu melema koji se otapa između prstiju i može se nanijeti cijelom duljinom kose i na vrhove.

AKTIVNI SASTOJCI

Molekula slična ceramidima, sa strukturom identičnom ceramidima, ulazi u vlakno kose poput cementa za jačanje kose i ponovno spajanje ljuskica. Kosa je manje lomljiva i popravljeni su ispucali vrhovi. Ovo je obnavljajući aktivni sastojak. Ulje abisinije, rijetko biljno ulje poznato po svojstvima regeneriranja i svojoj glatkoj teksturi, trenutno hrani i zaglađuje kosu. Ovo ulje revitalizira oštećenu kosu, vraća joj sjaj i snagu. To je aktivni sastojak za oblaganje u ovoj formulaciji.

Vrijedno je spomenuti i 3 zaštitna aktivna sastojka: ekstrakt rajčice kosu štiti od UVA zračenja i smanjuje oštećenja uzrokovana onečišćenjem, čineći kosu gipkijom i hidratiziranom. Osim toga, ulje slatkog badema, bogato oleinskom kiselinom i vitaminom D, hidratizira, restrukturira i štiti. Prisutnost ulja avokada, bogatog masnim kiselinama i intenzivnim aktivnim sastojkom za obnavljanje lipida, kosu čini sjajnom i jakom.

Biologique Recherche Pommade Capillaire

Foto: Biologique Recherche, Instagram

Učitati još
Zatvori