Beach waves kod kuće – slani sprejevi za kosu kao s plaže
Beach waves kod kuće – slani sprejevi za kosu kao s plaže

Beach waves kod kuće – slani
sprejevi za kosu kao s plaže

Ako je jedna frizura idealna za ljeto to su beach waves. Kosa koja izgleda kao da ste tek izašli iz mora i pustili je da se osuši na morskom zraku. Lagano valovita tekstura, pomalo neuredna – baš sve u vezi ove frizure miriše na ljeto i odmor. Možda najpoznatija izvedba ove frizure je ona Brooke Shields u Plavoj laguni. Nju tada krasi duga bujna kosa prošarana pramenovima od sunca.

Brooke Shields

Nakon nje, u nastavku Plave lagune, gotovo identičnu frizuru imala je Mila Jovovich. Kod nje su valovi u kosi bili nešto izraženiji. Baš kao i kod Shields, kosa joj je sezala sve do trbuha. No one su tada imale cijeli tim zadužen samo za frizuru.

Pa kako takav look postići kod kuće, čak i ako vam plaža nije blizu? Jednostavno, uz proizvode koji imitiraju morsku vodu. Oni kosi daju tu slanoću i drže valove na mjestu, ali bez da kosa bude “hrskava” kao od laka.

Ako vam je kosa prirodno valovita ili kovrčava, nemate puno posla, samo nanesite proizvode za beach waves. Ako je ravna, bilo bi dobro našpricati je proizvodom i isplesti pletenice ili smotati punđu. Kada se osuši, jednostavno je raspustite i izgledat ćete kao da ste još malo prije bili na plaži.

Ovu frizuru karakterizira jednostavnost i činjenica da oko nje nema puno posla. To je zapravo sve što želimo od frizure ljeti. Nitko ne želi stajati u kupaoni pod fenom kada termometar pokazuje preko 30. Ovako se kosa suši na zraku, a naposljetku je ipak oblikovana.

Na policama naših trgovina pronašli smo proizvode koji vam trebaju za ovu frizuru.

beach waves
OUAI WAVE SPRAY
beach waves
BUMBLE AND BUMBLE SURF SPRAY
beach waves
THE BEACH WAVE MIST L'OREAL EXPERT PROFESSIONEL
beach waves
AUSSIE MIRACLE BEACH WAVES
beach waves
BALEA SEA SALT SPRAY
beach waves
GOT2BE TEXTURIZING SALT SPRAY
beach waves
LUSH SEA SPRAY

Foto: Profimedia, Instagram, Lush, dm, schwarzkopf, LookFantastic, John Frieda

Učitati još
Zatvori