Spas za ispucale usne zimi: Balzami koji su nezaobilazni u našoj torbici
Spas za ispucale usne zimi: Balzami koji su nezaobilazni u našoj torbici

Spas za ispucale usne zimi: Balzami koji su
nezaobilazni u našoj torbici

Naše usnice zimi su često prve na udaru hladnog vjetra. Posljedice toga nisu ugodne, a još su gore ako ste među onima koji često oblizuju usne. One tada mogu ispucati, a to može biti jako bolno. Svemu tome, naravno, ne pomaže ni ako usne grizete ili čupkate kožu s njih, tako samo možete pogoršati stvar. Usnama kao i ostatku vaše kože treba hidratacija i njega.

Sve to najprije će nam dati balzami za usne koje uvijek treba imati u torbi. Oni mogu biti prozirni ili u boji, s okusom ili bez njega, kao i s mirisom ili bez – što god vam paše. Zato baš i volimo tu vrstu proizvoda, jer možemo izabrati ono što nama paše, a istovremeno usnama dati njegu koja ima nedostaje.

Najbolji balzami za usne

Koža usnica vrlo je tanka i osjetljiva, a upravo ona najčešće ostane nezaštićena. Najprije, često smo lijeni nanijeti balzam na njih. Osim toga, ne prekrijemo ih šalom kada izlazimo van. To su dva možda i najveća razloga zašto usnice uvijek nagrabuse zimi. No na to u kakvom su stanju utječu i neke naše svakodnevne navike.

Kao što smo već spomenuli, nije dobro lizati usnice jer ih tako isušujemo. Osim toga, treba disati na nos, a ne na usta jer svakim dahom isušujete usnice. Usnice treba njegovati i iznutra, a to ćete napraviti tako što ćete konzumirati više vode te više voća i povrća. Nakon svega toga na red dolaze tretmani za usnice i balzami.

Vaš usne bit će vam zahvalne ako svakih nekoliko dana doma napravite lagani piling kojim ćete osigurati njihovu mekoću. Ipak, osim toga, kraj kreveta biste uvijek trebali imati i balzam koji ćete obilno nanijeti prije spavanja. Drugi balzam trebali biste uvijek imati u torbi kako bi vam uvijek bio pri ruci kada zatreba. Ako niste sigurni koji točno balzam trebate odabrati od hrpe dostupnih na policama, mi smo suzili izbor i popisali najbolje.

Učitati još
Zatvori