Jeste li se već upoznali s babylights pramenovima?

A post shared by ROMEU FELIPE (@romeufelipe) on

Trend bojenja kose – babylights

Sitni, nježni pramenovi koji kosi daju svjež, zdrav i blistav izgled postaju sve omiljenija tehnika bojanja kose i dobili su ime baby pramenovi. Rezultat je prirodan i ujednačen izgled idealan za ljetne dane. Ovo izdanje pramenova smješteno je na popis frizerskih tehnika poput splashlightsa, balayagea, ombrea i sombrea, ali ipak se babylights pramenovi razlikuju od ostalih. Oni su delikatni zbog vrlo pažljivog nanošenja boje, a kao rezultat postižu finu boju kose koja kao da je lagano promijenila nijansu zbog sunca.

Babylights pramenovi se lako održavaju

Postupak je vrlo sličan kao kod klasičnih pramenova. Razlika je u količini kose u foliji i razdvajanju između dva sloja. Kod babylights tehnike uzima se vrlo mala količina kose, odnosno tanki, nježno obojeni slojevi koji se miješaju s prirodnom kosom koja nije tretirana bojom. Još jedna prednost babylights pramenova je lako održavanje. Oni ne zahtijevaju česte intervencije i idealni su za ljetne mjesece jer postižu efekt svježine, igru svjetlosti i sjene, a kosa se ne mora dodatno izlagati štetnim utjecajima već ju je dovoljno zaštititi uljima i kremema sa SPF zaštitnim faktorima, a uvijek ćete imati razigranu i sjajnu kosu tijekom cijelog ljeta.

Svakih 12 do 14 tjedana mogu se osvježiti pramenovi, a idealno se s ostatkom “prošarane” kose mogu uklopititi samo poneki, sporadični pramenovi. Ono što je posebno zabavno kod babylight pramenova jest što izvrsno pristaju bilo kojoj boji kose ili tenu. Jednako dobro funkcioniraju na svijetloj kosi, kod brineta, ali i kod crvenokosih žena u čiju kosu unose razigranost.

Iako je proces bojanja kose  jednostavan, uzima mnogo vremena pa samo nanošenje boje može trajati i više od sat vremena. No, s obzirom na sjajan rezultat koji se postiže baby pramenovima, trud se isplati.

A post shared by ROMEU FELIPE (@romeufelipe) on

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram

0