Armani je za jesen, na filmskom festivalu u Veneciji, najavio povratak kultnog make up trenda
Armani je za jesen, na filmskom festivalu u Veneciji, najavio povratak kultnog make up trenda

Armani je za jesen, na filmskom festivalu u Veneciji, najavio povratak kultnog make up trenda

U Veneciji je trenutno u tijeku filmski festival. On traje od 31. kolovoza sve do 10. rujna, a crvenim tepihom već su prošetale neke od najvećih holivudskih zvijezda. Među njima se našla i naša 27-godišnja glumica, Ema Kovač koja je čakovečku adresu zamijenila talijanskom. Nju je ugostio Tom Ford, a brojne druge Armani te ostali slavni brendovi.

Jedna od istaknutijih premijera svakako je bila ona filma ‘Bones and All’. Tamo je pojavila trenutno mega popularna Sydney Sweeney, koja se proslavila ulogom u seriji Euforija. Uz nju je bila i Maude Apatow, koja u istoj seriji glumi njezinu sestru. Na crvenom tepihu pojavila se i manekenka Barbara Palvin s dečkom – glumcem Dylanom Sprouseom. Bila su tu i brojna druga imena poput glumice Tesse Thompson i brazilske manekenke Valentine Sampaio.

Armani najavljuje povratak klasike

Svima njima jedno je zajedničko, a to je da su bile gošće Armanija. Točnije, njihovu šminku potpisuje Armani Beauty, koji je ovaj filmski festival iskoristio za svojevrsnu kampanju. Šminka je odisala starinskim glamurom i vječnom klasikom, a ako je suditi po viđenom, ove jeseni vraća nam se jedan veliki trend.

Radi se o cat eye trendu, odnosno o make upu koji karakteriziraju mačkaste oči i potez tušem. Većina Armanijevih lookova bila je klasika, no vidjeli smo i modernije inačice ovog bezvremenog trenda. Kako sada stvari stoje, ove jeseni nosit ćemo tuš i cat eye u svim mogućim varijantama.

Sydney Sweeney tako je, recimo, utjelovila vječni klasik. Malo boje na kapcima, obrazima i usnicama i tanka crta crnog tuša koja je savršeno naglasila njezine oči. Maude Apatow nosila je sličnu šminku, samo s tamno crvenim ružem i crvenim obrazima. Tessa Thompson imala je deblji mačkasti eye liner i usne u prirodnoj boji, Barbara Palvin imala je dramatični cat eye s tušem koji je prekrio cijeli kapak. Na fotografiji iz kampanje, pak, ima grafički cat eye.

Stoga, ako volite šminku i uz to pratite trendove, vrijeme je da počnete vježbati izvlačenje crte crnim tušem. Dio šarma ovog trenda, koji ga i održava na životu već desetljećima, je činjenica da ga potpuno možete prilagoditi sebi. Oblik tuša prilagodit ćete obliku oka, kao i dramatičnost. Usne također mogu biti u bilo kojoj boji s kojom se osjećate ugodno. Ostatak šminke uz tuš može biti minimalan, a svejedno ćete izgledati savršeno.

FOTO: Profimedia

Učitati još
Zatvori