Ulje za kosu koje koristimo i za blistavu kožu

Ulje za kosu koje koristimo i
za blistavu kožu

Savršeni proizvod za intenzivnu njegu kose pronašli smo u arganovom ulju. Iza dragocjenih kapljica arganovog ulja krije se dugotrajni i zahtjevnih proces tradicionalne proizvodnje u jugozapadnom dijelu Maroka. Provode ju isključivo udruge žena koje na taj način promoviraju emancipaciju, samostalnost i ravnopravnost. Arganovi orasi se beru, razbijaju kamenom, melju i potom se dobivena smjesa ručno gnječi kako bi se dobilo ulje. Osim što se koristi u zdravstvene svrhe, arganovo ulje postalo i jedan od najtraženijih proizvoda i sastojaka u kozmetičkoj industriji.

Velik broj hranjivih nutrijenata koje sadrži poput zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, vitamina E, minerala, karotenoida i sterola ističu ga kao jedan od prirodnih eliksira za svakodnevnu njegu. U arganovom ulju već smo pronašli tajnu sjajne i zdrave kose. Sada, naše omiljeno ulje za kosu svoje je mjesto pronašlo u našoj svakodnevnoj rutini za njegu kože lica.

ARGANOVO ULJE KRIJE TAJNU BLISTAVE KOŽE

Zašto svojoj svakodnevnoj rutini za njegu lica, ali i drugih suhih i osjetljivih dijelova kože dodati nekoliko kapljica arganovog ulja? Baš kao što donosi intenzivnu njegu i onaj prirodan sjaj našoj kosi, dragocjenim sastojci koji se kriju u arganovom ulju jednako pozitivan efekt ostavit će i na našoj koži. Od dubinske hidratacije koja će pobijediti u borbi i s onom najsušom kožom do ublažavanja iritacija i jačanja elastičnosti kože te stvaranja prirodnog sjaja, arganovo ulje bit će vaš omiljeni, istovremeno moćni i nježni, saveznik za njegu ne samo vaše kose, već i vaše kože.

Osim što će oživjeti vašu kožu i stvoriti onaj prirodan sjaj zbog kojeg ćete lako preskočiti highlighter u svojoj make up rutini, arganovo ulje će ojačati vaše trepavice i obrve. Posljednji način na koji možete oplemeniti svoju svakodnevnu rutinu uz pomoć arganovog ulja je njegovo korištenje kao proizvoda za skidanje šminke.

Najbolje proizvode za blistavu kožu (i sjajnu kosu) pronađite u nastavku.

Foto: Instagram, Caudalie, Cult Beauty, Kiehl’s, Melvita, Wow Junkie

Učitati još
Zatvori