3 nove verzije kultnih parfema na koje će nam mirisati zima

3 nove verzije kultnih parfema na
koje će nam mirisati zima

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kamilė Dambrauskaitė ? (@kamiledam)

Ako ste među onim ženama koje niti jedan look ne smatraju potpunim bez parfema, sigurno ste već u potrazi za nekim posebnim mirisom koji će vam obilježiti nadolazeće hladnije dane. Lagane i prozračne ljetne mirisne note sada doista možemo ostaviti za sobom, a one pritom oslobađaju prostor za mnogo konkretnije parfeme koji će se zadržati na koži čitav dan.

Neke od najljepših parfema za novu sezonu predstavili smo vam ovdje, a osim njih svakako vrijedi spomenuti i posvetiti neki redak novim verzijama kultnih i već jako dobro poznatih parfema, čije vrijeme tek dolazi.

L’Interdit Givenchy

Givenchy ove jeseni ima jednu uistinu uzbudljivu mirisnu novost. Naime, riječ je o novoj inačici originalnog L’Interdit parfema kuće Givenchy iz 1957. godine, koji je usput rečeno bio omiljeni parfem slavne holivudske glumice Audrey Hepburn. Za nju ga je dizajnirao sam Hubert de Givenchy i nazvao ga L’Interdit, odnosno u prijevodu zabranjen. Zabranjen/zabranjeno, jer upravo je to svom prijatelju Hubertu rekla Audrey, kada joj je spomenuo kako će njen omiljeni miris pustiti u prodaju. Prva mirisna inačica originala napravljena je 1993., druga 2003., a treća nam dolazi u prodaju ove jeseni, kao posveta smjeloj ženstvenosti.

Bijelo cvijeće u formuli u kontrastu je s tamnim akordima, pri čemu bijele note čine cvijet naranče, jasmin i tuberoza, koji su isprepleteni s mračnijim i misterioznijim notama vetivera i pačulija.

Chanel No. 5 Eau de Parfum

Iako nije bilo promjene u samoj formuli parfema, Chanel No. 5 ove se jeseni pojavljuje u jednom sasvim novom ruhu koje nam daje dovoljno razloga za uzbuđenje. Naime, tri No. 5 parfemske varijante; N°5 L’EAU Eau de Toilette i N°5 Eau de Parfum i originalni No. 5 Parfum, ujedinjeni su u jedinstvenoj i limitiranoj kolekciji u znaku crvenih staklenih bočica koje će biti uistinu poseban detalj na polici u kupaonici, ali i prekrasan poklon za blagdane.

Gucci Bloom Nettare di Fiori

Iako ni približno tako dugovječni kao Givenchy L’Interdit i Chanel No. 5 parfemi, mirisi iz parfemske obitelji Gucci Bloom istinski su bestselleri modernog doba i zato ne čudi da se brend svako malo odlučuje na neke nove edicije i nove nastavke Bloom mirisne priče. Nettare di Fiori je onaj najnoviji i podsjeća nas na sve ono što volimo kod mirisa Gucci Bloom, no ovaj je drvenastiji, senzualniji i nešto mračniji. Originalnoj kompoziciji dodani su đumbir, ruža, pačuli i voćni osmanthus.

Foto: Instagram, Chanel, Gucci, Givenchy

Učitati još
Zatvori