Kako napraviti savršen ‘nude’ make up uz ključnih 10 proizvoda?

Kako napraviti savršen ‘nude’
make up uz ključnih 10 proizvoda?

Kako se trendovi u beauty svijetu sve više okreću od teškog make upa stvorenog za Instagram fotografiju prema nježnom, svježem i neutralnom looku, na važnosti progresivno dobivaju ‘nude’ make up proizvodi. Prepoznat ćete ih po paleti boja koja se kreće između različitih nijansi bež boje i njenih podtonova, no ne morate se bojati da će ‘nude’ make up na vašem licu izgledati dosadno ili da ćete djelovati golo i neugledno. Dapače, s ovim laskavim neutralnim nijansama moguće je istaknuti ono najbolje na licu, a vi zračiti nekim novim mladenačkim sjajem.

Tajna dobrog ‘nude’ ili ‘no make up’ looka je u izboru pravih nijansi, onih koje odgovaraju prirodnim tonovima vašeg tena i onih koje će te iste tonove lijepo naglasiti. Područje ispod i oko očiju možete posvijetliti kamuflažnim i korektorom za kolor korekciju, a kako biste ovo područje ujednačili s bojom tena, svakako nanesite korektor uz rub trepavica i u unutarnje kutove oka. Ujednačen ten izuzetno je bitan za besprijekoran ‘nude’ make up, a postići ćete ga toniranom kremom (ako ne volite teške pudere) ili tekućim puderom. Podlogu završite iluminirajućim puderom sa sitnim i finim česticama, koji će stvoriti dojam zaglađenog tena s mekanim fokusom.

Bronzer će vam ovdje isto dobro poslužiti, kako biste suptilno naglasili prirodne konture svog lica. Za najprirodniji look, bronzerom i kistom prođite tik ispod jagodica obraza i duž vilice. Obrazi neka budu svježi i vedri, jer želite ostvariti onaj mladenački izgled tena koji pršti od zdravlja. Kremasto rumenilo u nekoj prirodnoj, lagano roskastoj nijansi bit će pun pogodak. Za blistav ten još samo fali mala doza highlightera na vrhu jagodica.

‘Nude’ make up dobro podnosi i ‘nude’ palete sjenila s više nijansi koje se međusobno mogu kombinirati, ovisno o efektu koji želite postići. Toplije nijanse odgovarat će pregibu kapka, dublji tonovi mogu se lagano izvući i razmuljati duž linije trepavica u smjeru vanjskog kuta oka, a svijetli shimmer djelovat će atraktivno na samoj sredini kapka i dodatno otvoriti oči. Tuš za oči isto je opcija, no izaberite onaj u prirodnoj, smeđoj boji i iscrtajte njime vodenu liniju oka, gornju i donju, za prirodnu definiciju. Šećer dolazi na kraju i neka to bude ruž za usne u ‘nude’ boji koja izgleda najsličnije vašoj prirodnoj boji usana. Ruž također možete zamijeniti sjajilom, za sveukupno glossy ‘nude’ make up look.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori