Stiže nam još jedan proizvod brenda The Ordinary

Stiže nam još jedan proizvod
brenda The Ordinary

Nakon što je izazvao pravu malu revoluciju na beauty sceni sa svojim proizvodima, brend The Ordinary sprema se na lansiranje jednog sasvim novog. Kao i uvijek, možemo očekivati kvalitetan proizvod visoke koncentracije, koji će se prodavati po vrlo pristupačnoj cijeni. Ovog puta radi se o mandeličnoj kiselini, dobivenoj iz badema, koja se danas najčešće koristi u dermatologiji za liječenje rozacee, akni, pigmentacija i starenja kože uzrokovanog UV zrakama.

Mandelična kiselina

Mandelična kiselina pripada skupini AHA kiselina i na kožu djeluje kao kemijski piling. No, za razliku od ostalih AHA kiselina, glikolne i mliječne, ima veće molekule, zbog čega sporije prodire u kožu i na kožu djeluje mnogo nježnije od ostalih. Na kemijski piling s mandeličnom kiselinom zato bi se mogle odlučiti i nepovjerljive žene, koje su se dosad bojale učinka kemijskog pilinga na svoju (osjetljivu) kožu. Ova kiselina čisti kožu od mrtvih stanica i ubrzava staničnu obnovu, rezultirajući mnogo boljom teksturom i tonom kože. Osim toga, može pomoći umanjiti pojavu finih linija i bora, kao i pigmentacija i akni, a podjednako dobro radi na površini kože, kao i na dubljim razinama pora.

The Ordinary

The Ordinary se svakako odlučio za zanimljiv sastojak koji još uvijek nije toliko mainstream kao što su druge AHA kiseline, a ono što se unaprijed očekuje od ovog lansiranja je povoljan i efektivan proizvod. Mandelična kiselina nastala u laboratoriju brenda The Ordinary u prodaju stiže idući mjesec.

 

Foto: The Ordinary, Instagram

Učitati još
Zatvori