5 tehnika pomoću kojih će vaš korektor ostati postojan cijeli dan

5 tehnika pomoću kojih će vaš korektor
ostati postojan cijeli dan

Bilo da ga upotrebljavate za skrivanje tamnih krugova oko očiju, mrlja i ožiljaka od akni ili ga upotrebljavate samo tijekom onih lijenih dana kad biste htjeli ujednačiti ten, a niste raspoloženi za full make up, uvijek postoji mjesto u vašoj kozmetičkoj torbici za dobar korektor. Pronalazak idealnog korektora ponekad zna biti teška misija. Postoji mnogo faktora koje moramo uzeti u obzir, a jedan od tih je da je korektor postojan gotovo cijeli dan. Kada govorimo o postojanosti često nam se zna desiti da se apsolutno zaljubimo u korektor koji traje cijeli dan, ali onda nam se tijekom nošenja dogodi – creasing.

Creasing efekt se dogodi kada koristimo korektor koji u sebi ne sadrži hidratantne sastojke i kada ne nanosimo korektor pravilno na kožu. U suštini se creasing efekt pojavljuje na našim kapcima ili okoloočnom području na mjestima bora smijalica. No, postoje načini kako da korektor ostane postojan na vašoj koži cijeli dan, ali i načini da smanjite creasing efekt. Neke od najboljih načina koje možete uvrstiti u svoju beauty rutinu donosimo u nastavku!

Idealan korektor

Tekstura vašeg korektora utječe na to koliko će se creasati. Suhi korektori imaju tendenciju da se više creasaju jer su manje fleksibilni i mogu se zalijepiti za nabore vaše kože. Stoga koristite korektore koji sadrže hidratantnu formulu lagane su i kremaste teksture. Time ćete izbjeći creasing efekt tijekom dana. Korektori poput YSL Touche Éclat su idealni. Ovaj korektor sadrži ekstrakt marokanskog nevena i kofeina koji pomažu u otklanjanju crnih krugova i vidljivog umora, a vitamin E kožu štiti od štetnih vanjskih čimbenika i hidratizira ju cijeli dan.

YSL Touche Éclat

Tehnika less is more

Kod problema creasinga korektora oko očiju, pokušajte s pristupom manje je više. Odnosno, umjesto da počnete s debelim slojem korektora, nadogradite ga po vašoj potrebi. Ukoliko krenete s tanjim slojem postići ćete prirodan finiš, a istovremeno ćete nanjeti onoliko koliko vam je potrebno. Na taj način nećete nanijeti previše proizvoda odjednom, što znači da ćete izbjeći creasing efekt, pogotovo ako koristite korektor s visokom pokrivenosti.

Tehnike nanošenja korektora

Bitne su četkice koje koristite za nanošenje korektora ispod očiju. Za prirodan izgled, nanesite proizvod samo tamo gdje vam je potreban kako biste postigli najbolji efekt. Također, manjom šiljastom četkicom nanesite korektor samo na područja na kojima vidite sjenu, a zatim utapkajte na mjesto vrhom prsta. Toplina vaše kože otopit će proizvod i stopiti ga s vašom kožom. Obavezno koristite prstenjak (prst s najlakšim pritiskom) kako biste izbjegli povlačenje nježne kože oko očiju. Ovom tehnikom ćete izbjeći creasing efekt, a korektor će vam ostati postojan.

Diego Dalla Palma

Blotting maramice

Nakon što ste strateški nanijeli korektor s pravom četkicom, nježno pritisnite blotting maramicu na područje ispod očiju. Tako ćete ukloniti višak ulja, ostavljajući samo pigment, što osigurava dugotrajnu postojanost. Tako ćete postići idealnu razinu pokrivenosti bez viška proizvoda koji se nakuplja na vašim kapcima i borama smijalicama.

Douglas Blotting Paper

Puder u prahu

Nanošenje pudera u prahu ispod očiju ponekad može imati kontra efekt. No, puder u prahu je ključan da vaš korektor ostane postojan i da spriječite creasing efekt. Do kontra efekta dolazi kada nanesete pretjeranu količinu pudera u prahu ili kada koristite puder u prahu koji ne odgovara vašem tonu kože. Najpoželjnije je koristiti translucent puder u prahu koji ne ostavlja tragove, ako se nanese pravilno. Predlažemo da koristite lagan puder u prahu poput Laura Mercier Secret Brightening Powder. Ovaj puder u prahu sadrži čestice koje reflektiraju svjetlost i izvrsne za posvjetljivanje tamnih podočnjaka.

Laura Mercier

Foto: Douglas, Cult Beauty, Instagram

Učitati još
Zatvori