Sve blagodati plivanja

Stiglo je vrijeme kupanja i morskih radosti, a mnogi jedva čekaju godišnje odmore kako bi se uputili na more i uživali u svim blagodatima koje ono pruža. Vitku liniju možete steći i boraveći na moru. Kombiniranjem zdrave hrane i kretanja, možete postići izgled kakav želite. Odmor uz more sastoji se od šetnji, čistog zraka, prirodne hrane, uživanja u prirodi, odmaranje ali nerijetko i noćnih provoda.

plivanje4

Ako niste sportski tip, sigurno volite provoditi vrijeme kupajući se i plivajući i tako punite baterije. Blagodati morske vode poznate su već stoljećima, a koristi se i u terapeutske svrhe. Drevni Grci i Rimljani poznavali su ljekovita svojstva morske vode. Zbog svojih sastojaka, morska voda ima višestruki pozitivan učinak ne samo na kožu, nego i ljudski organizam u cjelini. Plivanje je jedan od načina na koji možete održati formu cijelo ljeto. Motivirajte se i krenite u ljetnu avanturu koja će vam pomoći u borbi protiv mlohavosti, lošeg raspoloženja i podariti vam vretenasto tijelo.

plivanje3

Plivanje je vježba mnogima najdraža upravo zbog povezivanja s morem i uživanjem u istom. Dok se krećete u vodi, rade vam sve mišićne skupine, pa se zbog toga plivanje smatra i najzdravijim sportom. Kad plivate ne opterećujete zglobove i kralježnicu, vodoravni položaj tijela pospješuje cirkulaciju, a strujanje vode opušta muskulaturu. Neke od blagodati plivanja su i pozitivni utjecaj na krvni tlak i zdravlje dišnih organa. Pošto plivajući koristite sve mišićne skupine, a pošto produbljujete disanje, time se povećava i kapacitet pluća. Za plivanje se odlučuju sportaši koji se bave i drugim sportovima, jer ne opterećuje mišićno tkivo.

plivanje2

Plivanje između ostalog smanjuje stres i pomaže vam u pronalasku balansa i unutarnjeg mira. Uputite se nešto dalje od obale, zaronite i uputite u istraživanje podmorja. Ovaj sport pozitivno utječe i na rješavanje masnih naslaga na bedrima – plivajte leđno i udarajte nogama kružnim pokretima i na taj način potaknite cirkulaciju u područjima gdje vam se nakuplja celulit. Već nakon nekoliko sati plivanja, osjećat ćete veću snagu, fleksibilnost i mišićnu izdržljivost. Idući put kada krenete na kupanje, ne zaboravite na brojne blagotvorne učinke plivanja i oblikujte svoje tijelo dok ste na plaži.

Foto: Billabong

0