Mljet dobio svoj parfem

Mljet dobio svoj parfem

mljet parfem

Eau de parfum ‘Nimfa Calypso’

Eau de parfum ‘Nimfa Calypso’ inspiriran je legendom o ljubavi morske nimfe i Odiseja koji je bio zatočen na jednom otoku, a mnogi su uvjereni da je to upravo otok Mljet. Ta legenda je postala dio turističke priče ovog prekrasnog južnodalmatinskog otoka. Parfem kao suvenir s otoka elegantno je rješenje kada se želite prijetiti svog ljetovanja ili samo atmosfere kojom otok odiše.

Tamara Luković, Zagrepčanka zaljubljena u otok Mljet, godinama je radila u Zagrebu kao predstavnica najpoznatijih kozmetičkih brendova pa je nakon što je izradili nekoliko mljetskih suvenira poput mljetske košulje, tradicijskog nakita, prstena zmijara i naušnice mljetske gradaše, ručno tkane torbe, jastučnice, pojaseve, razmišljala o novom suveniru i sjetila se legende o Odiseju. Inspiraciju je pronašla u legendi o strasti, ljubavi morske nimfe Calypso i Odiseja koji je nakon brodoloma doplivao i tu, zbog ljubavi, ostao sedam godina. Miris je jako bitan aspekt odnosa među ljudima tako da je kontaktirala francusku tvrtku za izradu parfema Aromara Fragonard i predložila suradnju iz koje je nastao parfem ‘Nimfa Calypso’.

 

plaže-limuni-blace-mljet

Opojni mirisi Mljeta

Turisti koji su kupili parfem s otoka Mljeta, koristit će ga tijekom cijele godine i vjerojatno u posebnim trenucima. Tako miris parfema evocira uspomenu na Mljet i potpuno mljetsko iskustvo. U srcu mirisa oslikavaju se delikatni akordi bilja otoka Mljeta – žalfije, karanfila ili garofula, zelene jabuke, limuna i grejpa, lavande, dok drvene i mošusne note jelovine, cedra i pačulija pružaju osjećaj mira i opuštenosti kakve i jesu duboke, hladne mljetske šume. Esencija mirisa sadrži jasmin i geranij.

A priča ima još jednu dodanu vrijednost i misteriju, parfem se može kupiti samo na Mljetu, tako da ako ga želite kupiti, morate posjetiti Mljet – ekskluzivno je dostupan u Mediteran Art-Gift shop u hotelu Odisej na Mljetu u Nacionalnom parku Mljet.

Sutmiholjska-slider

mljet parfem 2

Učitati još
Zatvori