Superhrana s kojom nas upoznaje Miranda Kerr

kora2

Pratite li Mirandu Kerr na Instagramu, ovih ste se dana mogli upoznati s novim proizvodima koje dodaje u svoju kozmetičku liniju KORA Organics. Svi oni bazirani su na voćki zvanoj noni. Njena stabla samoniklo rastu u Mirandinoj rodnoj Australiji, kao i na područjima Jugoistočne Azije. Posljednjih se godina mnogo pričalo o tome može li se noni smatrati superhranom. U prilog toj tvrdnji govore sami stanovnici spomenutih područja, na kojima se noni koristi za liječenje raznih bolesti, i kao dio ayurvedske te tradicionalne kineske medicine.

kora4

Noni u KORA Organics proizvodima

Općenito se smatra da jača imunitet i poboljšava zdravlje organizma. Miranda Kerr pohranila ga je u nekoliko svojih proizvoda: Noni Glow Face Oil, Noni Glow Body Oil, Heart Chakra Aromatherapy Oil i Noni Glow Skinfood Supplement. Svi oni sadrže ovu super voćku, s čijim se prednostima slavna manekenka upoznala još sa 13 godina. Danas noni redovito konzumira i njen sinčić Flynn. Proizvodi su osmišljeni da njeguju um, organizam iznutra, ali i kožu izvana.

kora

Najviše se priča o Noni Glow Skinfood dodatku prehrani, koji održava organizam zdravim, čak i kada imate hektičan svakodnevni raspored. Uz noni, svaki paketić sadrži i snažne antioksidanse iz acai bobica, borovnica i matcha čaja. Male paketiće Miranda nosi sa sobom i noni prah pomiješa s vodom kada god joj je potreban boost. Nova linija proizvoda tek treba stići u prodaju, a dotad sve organske novitete iz kozmetike Mirande Kerr pratiti možete ovdje. Također, KORA Organics kasnije ove godine počinje se prodavati i u Sephori.

kora5

Foto: KORA Organics

0