Ovo bi mogli biti razlozi zašto ste stalno umorni (a spavate dovoljno)

Ovo bi mogli biti razlozi zašto ste stalno
umorni (a spavate dovoljno)

nespavanje-etsy

@etsy

Probuditi se ujutro umoran nakon poštenih 8 sati sna doista je frustrirajuće. Osim što niste nikako nagrađeni za to što ste otišli u krevet na vrijeme, dan vam je počeo na krivu nogu i već znate da se neće nastaviti u pozitivnom tonu. Mislite da radite sve pravilno i da naprosto nema vidljivog razloga zašto se niste naspavali? Ako se stalno budite neispavani i nikako ne možete uhvatiti dobar ritam, provjerite sljedeće moguće uzroke.

Možda pijete previše kave

Znamo da je kava najlakše sredstvo za buđenje, ali previše šalica dragocjenog jutarnjeg napitka može dovesti organizam do pretjerane podložnosti stresu što, iako to možda očito ne osjetite preočito, remeti ciklus spavanja. Ograničite se na jednu do maksimalno dvije šalice, prije podneva, kako bi tijelo imalo vremena isfiltrirati sav kofein.

@cajaroli

@cajaroli

Možda pijete previše alkohola

Možda nemate osjećaj da je jedno pivo previše, a vjerojatno i nije sve dok vam svakodnevni odlasci na piće s prijateljima ne uđu u naviku. I dok mislite da nakon jednog alkoholnog pića baš mirno spavate, zapravo vaše tijelo nikad ne ulazi u fazu dubokog sna zbog čega se budite umorni. A ispijanje alkohola dovodi do dehidracije i direktno je povezano sa sljedećom točkom.

Možda ne pijete dovoljno vode

Svi smo s vremena na vrijeme krivi za nedostatak ove navike, pogotovo za vrijeme radnog dana kad zaboravljamo popiti taj ključni gutljaj-dva svako malo. Nedovoljan unos vode može dovesti do neočekivane glavobolje, ali i pretjeranog umora koji naizgled ne možete objasniti.

nespavanje-mikutas

@mikutas

Možda imate loš jastuk ili madrac

Razlog vašem umoru možda su neispravni madrac ili jastuk. Ako uz umor osjećate i bol u vratnim mišićima ili kralježnici, pokušajte prvo zamijeniti jastuk pa vidjeti je li vam tako lakše.

Možda ste previše napeti

Jeste li se pokušali vježbama disanja ili meditacijom opustiti prije spavanja? Ako ne, svakako pokušajte. I kreirajte svoje vlastite večernje rituale koji će vam najbrže pomoći da zaboravite na poslovne brige.

Možda vam je organizam u hormonalnom disbalansu

Često na to uopće ne pomišljamo, ali hormoni reguliraju veliku većinu našeg dnevnog stanja. A stres direktno utječe na njihov disbalans što dovodi do pretjeranog umora čak i kada spavamo dovoljno. Ako mislite da bi to mogao biti slučaj i kod vas, prvo pokušajte ukrotiti stres i uravnotežiti organizam, a ako vam to nikako ne polazi za rukom posjetite liječnika da pokušate doprijeti do korijena ovog problema.

@mikutas

@mikutas

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori